theme-sticky-logo-alt

We hit turbulence

0 Comments

Imorse fick jag en tråkig överraskning när jag kom ut till bilen kl 04:40 och insåg att jag behövde skrapa rutorna. Så nu är det minusgrader igen!? Vi fick de-ice:a planet innan avgång också och det har jag inte varit med om många gånger denna vinter, tack och lov. Det är annars en stor orsak till flygförseningar. När vi landade uppe i Stockholm stod ett Primera-plan bredvid och blev de-ice:at, men sen var det självklart varmare när vi kom ner till Rom.

Jag fick en kaffe-orsakad brännskada över handen idag när det helt plötsligt mitt under serveringen blir så kraftig turbulens att jag och min kollega krampaktigt får hålla i serveringstrolleyn på 100kg mitt ute i mittgången, precis när jag skulle räcka över en kaffe till en passagerare. Det är inte många gånger jag varit med om så kraftig turbulens. Själva turbulensen i sig är inte läskig, men jag vet vad som kan hända när saker flyger hit och dit och man själv kastas fram och tillbaka. Det är därför man alltid ska sitta fastspänd i sitt säte, gott folk!

Detta var min första arbetsdag för denna period, och nu har jag två semesterdagar (igen). Sen blir det en kort tur på söndag med övernattning innan jag slutar tidigt på måndag morgon. Inte mycket flygande alls för min del!

Jag skulle däremot ha spelat på ett nytt ställe i Helsingborg både imorgon och på fredag som skulle ha haft premiär då, men det har blivit framskjutet en vecka. 

De-icing är när man avlägsnar snö, is och frost från flygplanskroppen. De-icing-vätskan gör även att det tar längre tid för ny is och frost att bildas igen. En lastbil med en kran sprutar vätskan över flygplanet.

Previous Post
Det här med vikt och sånt
Next Post
Semesterlängtan

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0