theme-sticky-logo-alt

Varför inte en weekend i trendiga och avslappnade Berlin?

0 Comments

Jag funderar över om inte en helg i Berlin vore rätt framåt slutet av sommaren. Få städer är samtidigt så avslappnade och så trendiga.

När jag gör en sökning efter en weekendresa hos Ving.se fastnar jag för hotellet Nhow Berlin, som är Europas första musikhotell där många artister, band, designers och modeskapare brukar bo. Hotellet har till och med två recording studios och en klubb med exklusiva spelningar och events.

Läget är häftigt i södra Friedrichshain, med utsikt över floden Spree och klassiska Oberbaumbrücke. På stranden vid brons södra fäste ligger den välkända klubben Watergate och Alt-Treptows klubblandskap. Här kommer man dessutom rakt in i mysiga Kreuzberg. Och vid brons norra fäste finns Kulturcenter RAW-Gelände med alla sina klubbar, serveringar och spännande projekt.

Friedrichshain är i sig en fantastisk stadsdel. Att gå runt här en sommarkväll är som att röra sig i något slags katalog för en modellagentur, där var och varannan människa är ung, vacker och moderiktig på det där avslappnade sättet som är så typiskt för Berlin.

En spårvagnstur genom Prenzlauer Berg och man kommer till mysiga Kastanjenallé och Weinbergsweg ner mot Rosenthaler Platz, med massor av bra restauranger och barer. Vill man koppla av i Berlin, då ska man verkligen söka sig ut i stadsdelarna, bort från de vanligaste turiststråken. Då kommer man dessutom att upptäcka att priserna är betydligt lägre här än hemma.

En annan fantastisk sommarupplevelse är parklivet, speciellt på helgerna. Levande musik, biergartens, utomhusbio och en och annan park-rave. Dessutom känns både parker och gator säkra i Berlin, då det nästan alltid är folk i rörelse och de flesta tycks ha en leva-och-låta-leva-attityd.

Vill man ändå in mot turiststråken är det klassiska varuhuset KaDeWe vid Wittenbergplatz en shopoholcs paradis. Behöver man en paus går man upp till den imponerande matvaruavdelningen som har så väl champagne- och ostronbar som bierstube och ett utbud av över 1200 sorters korv och 1400 sorters ost.

Berlin är verkligen shop ‘til you drop, party ‘til daybreak och allting som till exempel Stockholms Södermalm så gärna vill vara, men aldrig riktigt kan bli. Här är inställningen att folk får göra rätt så mycket som de vill och vara som de vill, så länge de inte stör någon annan. Som det ska vara.

berlinflygvärdinnan

Previous Post
Happy birthday baby!
Next Post
Sillen & Makrillen

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0