theme-sticky-logo-alt

Va inte en blockerare!

0 Comments

Jag brukar inte skriva om negativa saker här på bloggen (brukar försöka undvika det iallafall), men idag på väg hem efter två veckor på resande fot i olika länder så kände jag för att skriva av mig efter att ha landat på Köpenhamns flygplats och inväntat mitt incheckade bagage. Det finns en sak som verkligen irriterar mig och det är samma sak på i princip varje flygplats jag varit på… Och det är alla dessa blockmongon som står i vägen för alla när de väntar på sitt bagage vid bagagebanden!!! Och alla är lika idiotiska och står där i en klunga med sina handbagage, bagagevagn redo och oftast samtliga familjemedlemmar inklusive jobbiga barn som inte ens hade orkat lyfta väskan när den kommer ändå. Istället kan väl alla tänka ett steg längre och inse att om man står minst en meter ifrån bandet (finns ibland en gul linje som alla ignorerar), lämnar familjen bakom med bagagevagnar och alla andra saker som kan blockera för dina medmänniskor, så är det smidigare för hela världen att ta ett kliv framåt och ta sin väska när den kommer! Bandet går inte så snabbt att man missar den om man står 1-2 meter ifrån och så slipper man slå väskan i personen som står och trycker precis bredvid.

Jag blir alltid lika frustrerad för om man har bråttom och ska med ett tåg eller liknande och gärna vill ta sin väska så fort den blir synlig på bandet så måste man antingen armbåga sig fram i klungan av idioter och stå där som en idiot själv för att kunna se något, eller så får man stå långt ner och invänta när väskan sakta kommer åkandes tills man når den utan att behöver beblandas med den grå massan.

Oftast brukar jag ha lite bråttom och välja att stå i början av bandet, men lite bakom idioterna för att irritera mig så lite som möjligt, och sträcka mig för att kunna se när min väska kommer. Det brukar ju ta lite tid så man hinner reta upp sig ordentligt och när jag väl ser den brukar jag snabbt tränga mig fram väldigt oförsiktig och halvt kasta den av bandet. Står det någon i vägen, vilket det alltid gör, får de väskan på sig. Men de brukar alltid vara så upptagna med att inte bli av med sin första parkettplats att de inte bryr sig att de just fick min 25 kilos resväska på smalbenet.

Morr alltså… Så, nu fick jag kräka av mig lite iallafall.

Flygplats Man ser tydligt vart bandet börjar då klungan av idioter är tätare ju närmare man kommer.

Previous Post
Back to basics
Next Post
Bring home the bacon

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0