theme-sticky-logo-alt

Uniformsreglementen – tatueringar

1 Comment

I flygbranschen är uniformsreglementen oftast rätt strikta. Man ska se respektabel ut eftersom man representerar sitt bolag och är ansiktet utåt mot passagerarna.
Varje flygbolag har sina egna regler om vad man får ha på sig och inte. Detta innebär i många fall att smycken ska bäras diskret, ibland ett max  antal ringar och armband, eller endast guld- och/eller silversmycken. Inga religiösa symboler.
Naglar ska se vårdade ut och män ska oftast vara renrakade. Man får inte ha någon “udda” hårfärg (alltså grön, lila, etc.) och håret ska vara uppsatt i en snygg uppsättning.
Uniformen ska vara ren och nystruken och skorna blankpolerade.

Ja, detta är ganska grundläggande regler som många flygbolag följer. Jag har arbetat för några olika bolag och alla hade följande regler och sedan sina egna små tillägg. Rätt hårt, men enkelt och inte särskilt svårt att följa.

En annan regel som många har gäller piercings och tatueringar. Inget sånt får vara synligt! Det är ju självklart många flygvärdinnor som har tatueringar, men dessa måste täckas över under arbetstid. Så ser ni en flygvärdinna med ett stort plåster på handleden (rätt vanligt om hon inte råkar ha en stor täckande klocka) så är det inte för att hon försökt begå självmord utan för att hon har en tatuering!

Själv skulle jag kunna tänka mig en söt liten flygplanstatuering:

Little Airplane

Paper Plane

AirplaneBilder från Google.com

hotell
Previous Post
Att vara flygvärdinna – övernattning
Next Post
Flight Control

1 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0