theme-sticky-logo-alt

Trip of a lifetime

0 Comments

Nu är våra flygbiljetter till Peru bokade! I september bär det av mot en utmaning of a lifetime då vi ska vandra Inkaleden till Machu Picchu. Vi har bokat resan genom ett företag som har en rutt där endast 100 personer får gå varje år, jämfört med de 75000 turister som vandrar den vanliga rutten. Detta tack vare att företaget har ett samarbete med amerikanske  Nathan “Nate” Heald som är Perus mest kända och erfarna höghöjdsklättrare och hans goda relation med lokalbefolkningen, som vi även kommer bo hos. Hela resan är upplagd så man ska hinna acklimatisera sig till de höga höjderna (upp till 5100 meter!!!) och allt är arrangerat av detta företag; mat, tält, hotell, osv.

Jag är ju egentligen ingen tält- eller campingtjej. Jag gillar att ha en dusch och riktig toalett, men jag är inte den som tackar nej till en utmaning! Och efter min och Jacks lilla glampingtur i början av hösten förra året tyckte jag faktiskt att det var riktigt mysigt.

Nu blir det mer fokus på konditions- och uthållighetsträning för att vara ordentligt förberedd inför denna otroliga vandring!

inkaleden Machu Picchu
(Bilder lånade från Google.)

Previous Post
Onsdag
Next Post
International Womens Day

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0