theme-sticky-logo-alt

To travel is to evolve

0 Comments

Två veckor hemifrån har gått snabbt när man har flugit nästan varje dag. (Time flies!) Men jag har några veckor kvar innan jag får komma hem igen… Och på tal om hem…

Alltid när jag kommer till Gotland så känns det som hemma igen, även om jag inte skulle vilja flytta tillbaka dit. Men jag är så tacksam att jag fick växa upp i lilla Visby som känns så lugnt och tryggt jämfört med många andra ställen (speciellt Stockholm som vi lämnade Visby för). Inte ens Helsingborg känns särskilt tryggt idag och då trodde jag att det var typ city of angels när jag lämnade Stockholm och flyttade dit när jag 20. Jag brukade gå ensam hem från stan när jag hade varit ute nån kväll, och det var en 20 minuters promenad – till ett område jag sedan förstod INTE är ett av Helsingborgs tryggaste direkt.

Är det något man lär sig av att resa mycket dock så är det dels att uppskatta Sverige på många sätt (och mindre på andra), men även att bli ödmjuk inför hur andra kulturer kan skilja sig och hur livet kan se så annorlunda ut för andra. Man får så mycket mer förståelse för människor och hur olika vi kan vara till sättet. T.o.m. något så enkelt som humor kan variera i en annan kultur!

“Nothing develops intelligence like travel.” – Emile Zola

I Visby i somras.
flyg
Previous Post
Confessions of a VIP private jet flight attendant
Next Post
23 days later…

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0