theme-sticky-logo-alt

Tips från coachen

0 Comments

Jag kom på en sak jag aldrig berättade som hände förra sommaren när vi spenderade en vecka på Rhodos. Eller det var faktiskt på hemvägen som det hände…
Vi hade bokat en vecka med all inclusive med Fritidsresor. Charter är egentligen so not my style, men det var ganska spontant och nykära ville vi bara resa iväg någonstans varmt för att fira Jacks födelsedag. Semestern i sig var underbar, men under veckan fick vi veta att Jack var tvungen att flyga direkt till England istället för till Köpenhamn (som redan var bokat och betalt) då han skulle lämna brittiska armén och måste infinna sig på plats för att signera alla papper. Han skulle ju flytta till mig i Sverige och vanligtvis tar det ett år innan man får lämna armén efter att man ansökt om att lämna, men p.g.a. nedskärningar gick det helt plötsligt snabbt.
Detta innebar att jag fick ta med vår stora gemensamma resväska plus handbagage själv då han skulle ta med sig en massa saker från England till Sverige. På vägen till Grekland hade vi varit beredda på att få betala lite övervikt då vi delade på en väska, men tydligen gick det hur bra som helst då vi fick checka in en gemensam väska på upp till 32kg istället för en varsin (på 20kg eller vad de har som maxvikt) och den lilla kabinväskan vi hade var godkänd. På vägen hem var det dock en helt annat historia…

Det börjar med att jag får veta att väskan är för tung (no shit!) och att kabinväskan ska räknas med i totala vikten vi fick checka in. Jag försöker bortförklara att min pojkvän kommer och det ena är hans men att jag ska checka in det så länge. Sanningen var ju att Jack hade flugit hem några timmar innan. Kvinnan i incheckningsdisken sa tvärt nej och sa att han skulle checka in det själv.
Som flygvärdinna fattar jag hur det går till och att passen på de som ska checkas in måste visas upp, men jag ville ju bara att hon skulle godkänna vikten på väskorna. En representant/reseledare från Fritidsresor kommer fram och undrar vad problemet är och säger min pojkvän har en halvtimme på sig att hinna till flygplatsen (jag har ljugit ihop att han är kvar på hotellet för att fixa något och inte svarar på sin mobil). Tiden går och tillslut måste jag checka in mig själv och resväskan, men kvinnan i incheck säger att jag måste gå bort till en annan disk och betala övervikten först som kostar €10 per kilo. Och eftersom de på denna flight helt plötsligt räknar vikten på kabinväskan också är det en övervikt på totalt 18kg. Jag blir så arg och frustrerad över att vi ska betala €180 utöver att vi fick köpa en ny biljett till Jack (som skulle till England) att jag inte kan hålla tårarna tillbaka. Reseledaren ser mig och försöker tröstande hjälpa mig med biljett och bära väskan tillbaka till incheckningsdisken och innan jag ska gå till securityn tar hon mig åt sidan och ger mig en kram medan hon säger: “Får jag ge dig ett tips? Stanna inte med honom om han behandlar dig illa!”.

Haha jag kunde bara säga “Nej, okej tack…” för jag kunde ju inte säga att min pojkvän var världens bästa och egentligen hade åkt hem tidigare samma morgon för att lämna sitt land och flytta till mig!

grekland
Med världens bästa pojkvän på Rhodos förra sommaren.

rhodos

charter

Previous Post
Time to wait
Next Post
Tallinn

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0