theme-sticky-logo-alt

Time to wait

0 Comments

Det finns ju inget tråkigare än att sitta och vänta, spelar ingen roll vart eller vad det är man väntar på; bilkö, kö till kassan, telefonkö, vänta på bussen, vänta på ett flyg… I vissa av fallen kan man iallafall utnyttja väntetiden med att göra något annat (blir dock kanske svårt i t.ex. en bilkö). Jag som reser mycket både i arbetet och privat har mina go to-saker jag gör under min väntan på flygplatsen eller under en flight (inte när jag jobbar såklart) som att spela Candy Crush, läsa en bok, kolla instagram, internetshoppa (den brukar bli dyr!) eller hitta inredningsinspiration till hemmet.

Reser man med någon så är det kanske trevligare att sitta och prata istället, men är man ensam och inte är en som som börjar prata med främlingar så är det oftast mobiltelefonen man vänder sig till. Och det finns tusentals saker man kan göra med en smartphone idag! Har man bara uppkoppling eller wifi, som finns i princip gratis överallt, så är internet en oändlig källa till nöje. Om man gillar spänning kan man spela på casino bonus, vilket alltid är en bonus om man vinner pengar samtidigt. Om man gillar att istället spendera pengar har alla butiker online shopping.

Något jag inte gillar är när flygplatser endast har 90 minuter gratis wifi. Aldrig går 90 minuter så snabbt! Det är ju självklart bra om man endast har en och en halv timme innan boarding, men många gånger sitter man längre än så eller så är det en försening på det också. Mitt gamla kära Kastrup (Köpenhamns flygplats) har ingen tidsbegränsning vilket är tur eftersom jag oftast flyger därifrån. Där finns det dock även massor med fina butiker och själva flygplatsen i sig är väldigt vacker!

På en flygplats försvinner alla regler, man kan dricka ett glas champagne klockan sju på morgonen eller gå runt i myskläder. Beroende på vart jag ska brukar jag antingen resa bekvämt klädd eller fint klädd. Som när jag och Jonna brukade flyga till USA och alltid åkte i matchande snygga outfits och klackar till det. Men sen kan ju mjukiskläder också va rätt snyggt och ändå ganska socialt accepterat utanför flygplatser idag.
Något som alla flygplatser har gemensamt är dock priserna – alltid superdyrt! Men det finns ju inte så många alternativ och väl ombord på flygplanet sen är oftast maten av betydligt lägre kvalité (och oftast ännu dyrare). Därför försöker jag äta på flygplatsen så man slipper det ombord. och även om maten är inkluderad måste man ha en backup.

Jag som får lågt blodsocker och blir gnällig har alltid med en proteinbar eller liknande i handbagaget. Och utöver min incheckade necessär (jag har ju en förkärlek till travel-size-produkter) har jag i handbagaget även ett resekit bestående av hörlurar, reseadapter, öronproppar, uppblåsbar nackkudde, ögonbindel, handsprit, huvudvärkstabletter, tandborste, tandkräm, liten hårborste, handkräm och läppbalsam. Oavsett vad så har jag alltid ett sånt kit i min jobbväska eller i min privata väska när jag reser. Och såklart en powercharger till mobiltelefonen!

flyg
I väntan på vårt flyg till Reykjavik förra året hade jag iallafall sällskap av mamma och systrarna på Arlanda flygplats.

flygplatsflygplan

Previous Post
Fantastiska flygplatser runtom världen
Next Post
Tips från coachen

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0