theme-sticky-logo-alt

The Air Strip

2 Comments

Jag tycker det är jättekul att ni ställer frågor så fortsätt med det!
Många av de frågor som ställs har jag redan skrivit om tidigare så ett tips är att kolla mappen “Att bli flygvärdinna” så kanske ni finner svaret (i högerfältet). Eller så kan man söka på ord som t.ex. lön, utbildning, krav, etc. Hittar ni inte det ni söker så är det bara att fråga! Och kom ihåg att det finns inga dumma frågor.

Har ni sett The Air Strip? Visst låter det porrigt, men airstrip är faktiskt ett annat namn på en mycket liten flygplats som endast har en runway (landningsbana) och kanske lite tankningsmöjligheter, oftast mitt ute i ingenstans. Dock använde flygbolaget Braniff International ordet för att göra en lite provokativ reklam för deras nya uniform designad av Emilio Pucci på 60-talet.
Idag hade nog reklamen inte ansetts som porrig då flygvärdinnan i reklamen har rätt mycket kläder på sig (mätt med 2000-talets mått), men den anses nog ändå som ganska sexistisk. Ordet hostess användes istället för flight attendant eller cabin crew för att det skulle locka den manliga publiken.

Vad tycker ni själva? Titta och bedöm:

Previous Post
Flygplanshotell
Next Post
Pam Ann gör The Air Strip

2 Comments

 • April 14, 2011 at 12:36 am
  Ickra

  Hello :D!
  Jo, angående arbetstiderna; kan det vara så att en flygvärdinna jobbar till sent på kvällen t.ex kommer hon hem strax innan midnatt (Kanske blir planet t.o.m. försenad) och sen måste hon upp tidigt (t.ex kl 2-4) för att jobba igen? Alltså ifall det händer, är det inte för lite sömn man får där? Man behöver väll vila sig?

  // Ickra

  Reply
 • April 14, 2011 at 9:27 am
  Malin

  Hej vill börja med att tacka för en väldig bra blogg, läser den troget. Men jag har en fråga om längdkraven, jag har gått vidare från personlig intervju och har bara läkarbesöket kvar, men jag är bara 159.5 eller 159.8 och i passet står det 161 så trodde jag var det. Så på ett företag som har längd krav på 160cm kan de neka mig nu för 3-5 mm? Eller oroar jag mig i onödan? Tack på förhand Malin

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0