theme-sticky-logo-alt

Terrorlarm på president Obamas födelsedag

13 Comments

Godmorgon allihopa! Jag ligger och myser i sängen med datorn i knäet och tänkte ta en slappardag.

Jag läste precis om 75-åriga Myrtle Rose från Chicago som med sin lilla blågula Piper J-3 Cub från 1941 (ett privatplan) startade ett terrorlarm genom att flyga fast det rådde ett flygförbud. Det var nämligen president Barack Obamas 50-årsdag som gjorde att en flygförbudszon på 48 kilometer hade upprättats, men detta hade Myrtle missat och flög ändå. När två jaktplan från flygvapnet flög ifatt henne trodde hon att det var beundrare av hennes lilla privatplan, men stridspiloterna eskorterade ned henne på ett flygfält som snabbt fylldes med poliser.
Varje flygtimme med F-16-planen kostar 9000 dollar så det blev dryga böter för Myrtle samt att hon riskerar att förlora sitt flygcertifikat. Det amerikanska luftförsvaret NORAD menar på att det inte finns någon ursäkt för att inte ta reda på flygrestriktioner innan man flyger.
Myrtle har bara en invändan: hon önskar att flygvapnet inte hade behövt nämna hennes ålder i rapporten om händelsen.

flygplan

flyg Källa

Previous Post
Flygvärdinnan tipsar
Next Post
Mina trogna finisar

13 Comments

 • August 7, 2011 at 3:31 pm
  Elinor

  Heej! Dina blogg är såå grym men jag har en fråga angåeende gymnasit måste man läsa natur för att blit flygvärdinna elr går det bra med samhälle?? PUSS! <3

  Reply
 • August 8, 2011 at 1:13 am
  Jen

  Får man alltid ett eget rum när man övernattar på andra orter? jag tänker så man inte tvingas sova med andra flygvärdinnor?

  Reply
 • August 8, 2011 at 3:39 pm
  Sara Igen!

  Hej igen!
  Kom på ytterligare ett par saker som jag har funderat på..
  1. Finns det någonting som ni flygvärdinnor irriterar sig på när det gäller passagerarna? Någonting som de gör, säger eller någonting annat?
  2. Brukar ni typ “snacka skit” om vissa passagerare under flygningarna?

  Tack igen!

  Reply
 • August 8, 2011 at 6:28 pm
  Jen

  finns de inte alltid filtar på flygen? ibland har man frågat och de säger de ej finns. och så har man suttit som en isbit hela flygresan inte ens min kille fick som mådde så dåligt, kvinnan bredvid låna ut sin kofta (hur snällt!!!) 🙂 Men varför jag undrar är för en annan gång så sa dem nej de finns ej, sen var de en i planet som mådde dåligt och fick lägga sig då packa dem fram filt. finns de bara då så kallade “nödfiltar” som inte alla får utan bara vid sjukdomsfall eller hur går de ihop?=)

  Reply
 • August 8, 2011 at 6:28 pm
  Jen

  kunde du lista 5 positiva och fem negativa saker med ditt yrke?=)

  Reply
  • August 8, 2011 at 10:48 pm
   Flygvärdinnan

   Det ska jag göra! Kommer snart! 🙂

   Reply
 • August 8, 2011 at 6:31 pm
  Jen

  om man jobbar charter och tex flyger ner till Mallorca på måndagen sen stannar där två nätter, är man ledig sen eller jobbar man igen eftersom att man har ju ändå varit ledig där nere på Mallorca eller hur går de till. Förstår att de är olika men på ett ung. =)

  Reply
 • August 8, 2011 at 6:34 pm
  Jen

  En gång kom det en hund springades i flygplanet när vi var uppe i luften, hur går de till? Jag förstår han ska sitta i någon bur men jag menar de är ju väldigt stor chans att många på planet är allergiska?

  Reply
 • August 8, 2011 at 8:18 pm

  Hej! Det är jag igen! som frågade om vilken flygplats du jobbar på!:) Jag och min familj och min bästis och hennes familj vi ska Flyga tillsammans till grekland till Kreta i 2 vecker det ska bli jättekul!!!!!!!! jag älskar att flyga och min dröm är att bli flygvadnina!!!!!!!
  Tack för en en jättebra blogg!!!!!!!:) Kramar Ebba! 🙂

  Reply
  • August 8, 2011 at 10:45 pm
   Flygvärdinnan

   Hej Ebba!
   Vad roligt att ni ska till Grekland tillsammans allihopa! Hoppas ni får en jättetrevlig semester!
   Tack för att du läser! 🙂
   Kramar,
   Flygvärdinnan

   Reply
 • August 8, 2011 at 10:42 pm
  jessika

  hejsan! älskar din blogg. jag har en fråga till dig som ja hoppas du hade velat svara på. du vet inte någon bra utbildning man kan gå? eller e de bäst o kontakta flygbolag och sen se om dom har utbildningar? mvh jessika

  Reply
 • August 8, 2011 at 11:49 pm
  Sara

  Såg att en av mina frågor försvann när jag skrev min andra kommentar, konstigt!
  Men iallafall så vill jag verkligen säga att din blogg är otroligt underhållande att läsa! Har verkligen hittat en blogg som ja kommer fortsätta att läsa!
  Nu till min fråga, som försvann (av någon anledning..):
  En bekant sa till mig en gång att man inte fick bli flygvärdinna om man har ärr på benen. Stämmer det? För hon sa att hennes en bekant hade fått ett nej och inte fick bli det bara för att hon hade ett ärr på sitt ben..

  Tack för en underbar blogg!

  Reply
 • August 9, 2011 at 12:31 pm
  Jen

  vilka flygbolag skulle du rekommendera att söka till? 🙂

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0