theme-sticky-logo-alt

Svar på tal

1 Comment

Jag hade fått frågor som jag tänkte svara lite snabbt på.

Hej!

Sökte på flygvärdinna på google och hittade din blogg. Riktigt bra blogg måste jag säga. Jag har tänkt flera år på att bli flygvärdinna och tycker det verkar vara så roligt och spännande.

Jag jobbar själv på Arlanda som trafikassistent sedan 1 år tillbaka och känner att det är dags att komma upp i luften som varit en dröm i flera år men jag har inte riktigt vågat tidigare =)

Jag tänkte höra med dig nu hur det fungerar med jobbdagarna? Hur många dagar jobbar man i streck som mest? Och hur länge är man sedan ledig? Och vad är det längsta man får stanna på en destination ute i Europa/världen innan det är dags att åka igen??

Jag har sökt flygvärdinna nu på Norwegian som jag annars jobbar för på marken. Känner du någon som jobbar i kabinen på Norwegian och vet du något om det??

Tack för en superbra blogg och hoppas på svar på mina frågor =) Kommer säkert fråga dig fler frågor vid senare tillfälle också =)

Ha det bra!

Kram Madde

Svar: Hej Madde!
Kul att du hittade till min blogg!
Kolla i mappen “Att bli flygvärdinna” så hittar du svar många frågor om att bli flygvärdinna. Eller gå in direkt HÄR för att läsa mer om just arbetstider.
Det är svårt att ge exakt info om arbetsdagar och hur länge man får vara på en annan destination då det varierar beroende på vilket bolag man arbetar för. Det är ju skillnad på reguljär och charter (även för passagerarna).
Det är bara att fråga på om du vill veta något mer! 🙂

Hej igen! Jag såg just en safty on board film för ev. landning utanför flygplatsen. och kom att tänka på “Gottröra” planet var faktiskt i tre delar och om jag inte minns fel så överlevde samtliga! stämmer det att det kan inverka var i planet man sitter? nåja för egen del har jag aldrig haft någon flyg rädsla, men som sagt lite preventivt tänkande skadar väl aldrig. Tycker annars att det är en rolig sida, med dom bästa hälsningar peter.

Svar: Hej igen Peter! 🙂
Ja, det stämmer att alla 129 personer ombord (passagerare och crew) överlevde när planet bröts i tre delar under Gottröraolyckan, eller Miraklet i Gottröra som det även kallas.
Precis som du så har jag hört att det finns vissa platser som är bättre att sitta på än andra om man skulle vara med om en krasch. Jag är ingen expert på detta (önskar att jag vore!), men jag antar att dessa platser kan variera beroende på många olika faktorer. Ska man kraschlanda i vatten eller på land? Är flygplanet skadat på något sätt? Brinner det någonstans?
Närmast en nödutgång är nog den mest logiskt säkra platsen, men vid en brand kan det ju även betyda att just din närmaste nödutgång är blockerad av en eldsvåda.
Känns ingen oro! Samtliga flygplansmodeller är byggda för att kunna evakueras på 90 sekunder genom 50% av nödutgångarna ombord.
Och vi flygvärdinnor vet vad vi gör! 😉

Fortsätt fråga, annars får man inte veta!

Previous Post
Att bli flygvärdinna – klagomål
Next Post
Nytänkande safety demos

1 Comment

  • March 23, 2011 at 12:21 am
    Ickra

    Hej det jag funderade på en sak. Jag är 16 år och vill också bli en flygvärdinna när jag blir äldre. Jag kan prata flera språk, bland annat franska och jag undrar ifall man kan då jobba t.ex för franska flygbolag nån gång i framtiden? Eller om jag t.ex vill jobba för nån tysk bolag, måste jag då kunna flytande tyska och komma från tyskland eller?
    räcker det med svenska, engelska och ett till språk?

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0