theme-sticky-logo-alt

Svar på era frågor om livet som flygvärdinna

4 Comments

Hej finisar! Mitt internet har krånglat hela dagen och först nu har jag lyckats få igång det igen.
Här kommer svaren på era frågor. Några av er har fått vänta länge, men den som väntar på något gott… 😉
Jag har svarat ganska kort och koncist den här gången för nu får jag mestadels frågor som jag svarat på flera gånger innan.
Ett tips till er som är nya här: kolla tidigare inlägg! Oftast finns svaret där någonstans, eller så får ni vänta tills jag hinner svara på era frågor och det brukar ta lite tid.

Men nu kör vi i alla fall! 🙂

flygvärdinna

hej! Hitta din blogg för några dagar sen, den är grym!
jag är 15 år och ändrar mig hela tiden va jag vill bli senare i livet men just nu så vill jag bli flygvärdinna och har några frågor
1. får man inte ont i fötterna när man går nästan hela tiden?
2. kan man först söka inrikes bolag och känna på och se om man tycker de är roligt och sedan söka något större bolag som åker utrikes?
3. hur blir man flygvärdinna på privatplan? eller hur funkar de där?
/Mikaela

Svar: 1. Klart man får ont i fötterna om man går i högklackat hela tiden, och därför byter vi om till fotriktiga kabinskor under själva flygningen.
2. Klart man kan börja med att testa inrikes! Det är ganska smart om man inte vågar sig på att ge sig ut i stora vida världen, men kom ihåg att inrikesflygningar skiljer sig ganska mycket från charterflygningar.
3. Jag har aldrig jobbat på privatflygplan, men jag antar att man håller ögonen öppna efter ansökningar eller tar reda på om det finns bolag som “hyr ut” plan med crew till privatpersoner.

Hej!
Jag har varit intresserad av just filmer om flyvärdinnor och flyplatser eftersom det är det jag vill jobba med. Nu undrar jag om du vet några bra filmer som handlar om just detta, inga krigsfilmer utan filmer som “pan am”, “wiew from the top” och “nina frisk”.
Mvh Sigrid

Svar: Jag kan tyvärr inte komma på några fler filmer i just den kategorin (du tänker dig lite mer dramakomedi/romcom?). Någon annan som har några tips?
Andra typer av filmer som innehåller lite flygvärdinnor är t.ex. The Aviary och Catch Me If You Can.

Hej!
Jag undrar om det finns någon sida som har sammanställt där alla flygbolag finns?
Swedavia vet jag men finns det någon annan också?
Tack för en bra blogg!
Kram /Catherine

Svar: HÄR är en lista över flygbolag världen över och HÄR är en över flygbolag som flyger till och från Arlanda. Jag vet dock inte hur uppdaterade dessa listor är.

hejsan jag är 15 år och vill söka in mig till hotel och turism, jag vill verkligen bli flygvärdinna!
men jag har fara i kemi och fysik
tror du det blir ett stort problem?
btw älskar bloggen! :D
// Jasmine

Svar: Hej, va kul att du gillar bloggen! Jag vet inte vad antagningspoängen är på den linje du vill läsa, men för att bli flygvärdinna krävs endast avslutad gymnasieutbildning. Hotell och turism är meriterande! Lycka till!

Hej! En fråga till kommer här! :)
Jag undrar om du tkr att du utvecklas mycket inom arbetet? Om du jämför med när du började flyga. Tex hur du tacklade otrevliga och svåra passagerare då jämfört med i dag?
Har arbetet stärkt dig på andra vis också, tänker tex att du lärt dig att säga i från bättre till andra i din omgivning, vara bestämd men kunna lösa problem lätt osv. Sådana saker alltså som man måste kunna i jobbet och vara kvicktänkt och hantera alla möjliga personer och situationer. /Catherine

Svar: Hej Catherine! Vilken bra fråga!
På ett personligt plan slutar man aldrig utvecklas som flygvärdinna. Eftersom man träffar så många nya människor varje dag och är med om olika (och inte alltid så trevliga) situationer så får man lära sig tackla det efterhand. Det finns ingen manual som säger hur man ska reagera och kunna hantera elaka påhopp från arga passagerare. Det är mycket sunt förnuft som gäller och att man alltid tänker på att man bär sin uniform och representerar sitt flygbolag.
Något jag har lärt mig efter mina år i flygbranschen är att inte ta åt mig när en sur eller missnöjd passagerare anklagar mig för det ena eller det andra. Jag har även lärt mig att kunna säga ifrån med ett leende och ändå kunna sätta en person “på plats” för att han/hon inte ska skapa mer problem. Det är en fin linje att kunna göra det snyggt utan att göra situationen värre.
Jag har även lärt mig att skilja på arbete och privatliv. Hade någon skällt ut mig privat för något jag inte gjort hade jag skällt ut den personen tillbaka. Det kan man tyvärr inte göra som en duktig flygvärdinna, utan man får helt enkelt bita sig i tungan och göra allt för att rädda situationen.
Arbetet som flygvärdinna har stärkt mig otroligt mycket, men det är tack vare att jag var stark i mig själv sedan innan. Kan man inte hantera de situationer som kan uppkomma kan man istället bli knäckt och ledsen. Det har även lärt mig att inte ta åt mig när jag får höra att jag är en idiot eller dylikt, utan kan låta det rinna av mig. Jag har sett det så många gånger förr och tycker snarare synd om de griniga passagerare som inte kan njuta av att få åka på semester  utan ska sura istället.
Kvicktänkt blir man också! Man måste kunna agera snabbt, både i nödsituationer och när det är mindre dramatiskt. Man måste kunna trolla med knäna så att säga.

Hej!
Ända sedan jag var ett barn har jag fascinerats av flygvärdinne yrket o unndrar om du har någon aning om det är försent för mig som är 44 år. /Lena

Svar: Mitt motto är att det är aldrig försent! Speciellt inte om du vill bli flygvärdinna. Det är den bransch där man kan stanna lääänge och inte behöver vara purung för att prova på för första gången.

hej bästa bloggen!
jag har ett par frågor till dig och jag hoppas du kan svara på dom.
1. jag är 13 år & är sugen på flygvärdinna jobbet i framtiden, är de en svår utbildning?
vilken utbildning gick du?
2. hur mycket poäng måste man ha för att kunna bli flygvärdinna?
3. om jag vill jobba på qatar airways kan man då bo i Dubai?
4. efter gymnasiet går man en högskoleutbildning då?
kram från Johanna i Malmö
/Johanna

Svar: 1. Att bli flygvärdinna är inte särskilt svårt om man har huvudet på skaft och är serviceinriktad. Utbildningen får man av flygbolaget som anställer en.
2. Man behöver endast ha avslutad gymnasieutbildning.
3. Det är nog för långt att ta sig från Dubai till flygplatsen i Doha, där Qatar Airways har sin bas. Men du kanske kan pendla!
4. Man behöver inte läsa på högskolan för att kunna arbeta som flygvärdinna.
Kram och lycka till!

Hej ! , jag är 14 år och jag vill bli flygvärdinna jag älskar att resa runt så ja tror det skulle va ett bra jobb för mig men jag är en sån som ALDRIG har tofs / uppsatt hår , så skulle de bli ett problem ? måste man ha det? :) / Sanna

Svar: Vill du inte ha uppsatt hår kommer du nog få klippa dig kort! Att ha uppsatt hår som flygvärdinna är inte bara för utseendets skull, det är även en säkerhetsfråga.

Måste man ha bra betyg för att bli flygvärdinna? Visar man dem när man söker eller söker man bara på meriter? /Lovisa

Svar: Jag har alltid fått visa mina gymnasiebetyg när jag sökt jobb, men de är inte avgörande. Har man bara avslutad gymnasieutbildning, goda meriter och erfarenhet inom t.ex. service är man home safe.

jo juste göömde o fråga om du får ont i öronen ? jag får väldigt ont i öronen när ja flyger så har du något tips? de hjälper inte att hålla för näsan o blåsa .. /Sanna

Svar: Jag får aldrig ont i öronen eftersom jag kan tryckutjämna. Vissa kan ha svårt att göra det p.g.a. olika orsaker. Du kan läsa mer varför det händer och lite tips och tricks i ett tidigare frågestunds-inlägg HÄR.

Hejsan! Jag hitta din blogg idag och jag bara älskar den!! Och jag undrar om du vet ifall det finns flygvärdinne jobb utomlands t.e.x USA , Dubai you name it ;)
Kram Mathilda

Svar: Hej Mathilda! Vad kul att du har hittat hit och att du gillar bloggen! 🙂
Jag har tyvärr ingen koll på vilka flygbolag som söker flygvärdinnor för tillfället. Mitt tips till dig är att kolla respektive flygbolags hemsida.
Lycka till! Kram

Hej , ska börja flyga i januari och jag undrar om man behöver ha med sig mycke pengar om man ska övernatta och ingår maten på hotellen och sådana saker, hur ”förhållandena” på hotellen brukar vara. Hur ska man agera om en passagerare kniper en i rumpan eller gör något annat olämpligt, haha konstig fråga kanske men ändå. Jag undrar också när man flyger länge brukar då flygvärdinnorna få sova? /Frida

Svar: Hej Frida! Det var bra frågor! Och grattis till ditt flygvärdinnejobb förresten! Vilka ska du flyga för?
En av de många saker en flygvärdinna alltid måste ha med sig är pengar. Man behöver inte växla pengar eftersom man inte alltid stannar på den destination man flyger till, men man måste ha med sig sitt kontokort. När man har övernattningar och om man eventuellt skulle få teknikstopp står man själv för mat. Frukost brukar ingå på hotellen, men det är inte alltid som flygbolaget har det inkluderat (det betyder även avdrag på traktamentet i så fall). Hotellstandarden (om det är den du undrar över) brukar vara riktigt bra, men det är som sagt upp till varje flygbolag vad de har för regler gällande hotell för sin besättning.
Om en passagerare nyper en i rumpan (vilket inte händer så ofta som många tror, men jag har varit med om det några få gånger under mina år) så är det lite upp till en själv om man vill skämta bort det eller säga ifrån. En bra kabinchef backar alltid upp en om man blir trakasserad ombord. Det är ju faktiskt inte okej och räknas som sexuella trakasserier! De gånger det hänt mig har jag gett passageraren i fråga en mördarblick för att visa att det inte var okej (och hade de gjort det igen hade jag sagt ifrån på skarpen och sett till att det inte hände fler gånger, one way or the other). Efter en mördarblick från mig har de faktiskt bett om ursäkt och händelsen är glömd.
När man flyger long haul (alltså långdistansflygningar) får flygvärdinnorna turas om att sova i skift. På större flygplansmodeller finns det även sängar ombord för flygvärdinnorna.

Hejsan! jag har en liten fråga om jobb som flygvärdinna, jag har läst lite gran om de och tycker det verka vara spännande! min fråga lyder, hur lång måste man va? för själv är jag bara ca 1.55 kanske, är det är kort? tacksam för svar via min mail! :) /Emelie

Svar: Hej Emelie! Jag svarar tyvärr inte på frågor via email p.g.a. tidsbrist så du får svaret här.
Många flygbolag har en minimumlängd någonstans mellan 160-165 cm, men låt inte det hindra dig från att söka.

Hejsan!
Jag har nyligen fått jobb som flygvärdinna och har fått utbildning och har min första flygning imorgon.. (börjar bli lite nervös) 🙂
Jag tänkte höra med dig om du har några tips på hur man ska vänja kroppen. T.ex när man har turnaround Spanien. Hur gör man för att orka på bästa sätt?
Och när man har längre nattflygningar som tex Thailand. Ska man försöka vänja sig redan några dagar innan man ska iväg och lägga sig tidigare?…
Vore så himla gulligt med några sådana tips!
Tack på förhand.
MVH SS

Svar: Hej och grattis till ditt flygvärdinnejobb! Nu var det ju ett tag sedan du skickade din fråga till mig, så hur gick första flygningen?
En Spanien t/r är inte så farligt, men visst är det oftast en längre arbetsdag än vad medel-Svensson är van vid. Jag tycker det jobbigaste är att resa genom tidzoner  och att skifta mellan tidigt och sent incheck samma arbetsvecka. Mitt bästa tips till dig är att vårda din sömn! Även om man inte kan sova (första tidiga dagen en arbetsvecka är jobbigast eftersom det är svårt att somna kvällen innan) så ska man varva ned, släcka lampor och kanske lägga sig i sängen med en bok. I värsta fall somnar man inte alls, men då är man så trött nästa kväll att man somnar som en baby! Det är en vanesak och jag kan fortfarande tycka att det inte är så jätteroligt att sätta väckarklockan på 03:00, men man lär sig. 🙂

Vilken är din favorit mat när du flyger? :) /Philip

Svar: Vilken rolig fråga med tanke på att alla verkar hata flygplansmat. 🙂 Jag har nog ingen favoritmaträtt utan är ganska trött på maten vi får på jobbet. Jag brukar ofta ta med eget hemifrån.
Som crew får vi egen mat och mängden mat baseras på hur lång arbetsdag man har. Orsaken till att vi inte äter samma mat som passagerarna är ifall maten av någon anledning skulle vara dålig. Om hela besättningen blir magsjuk finns det ju ingen som tar hand om säkerheten ombord! Visste ni att piloterna aldrig får äta samma mat av just denna anledning? Även vi flygvärdinnor får olika rätter, även om några av oss äter samma.

Som flygnörd så undrar jag vilka flygplanstyper du gillar bäst! /qpaqex

Svar: Jag gillar Boeing 747, den s.k. jumbojeten.

Kan du inte berätta vad en kabin chef gör och tjänar dom mer ? :) Sen hade det varit kul med ett inlägg hur du packar och vad du packar varje gång du flyger iväg. om du liksom alltid har väskan väntandes i hallen med diverse saker eller om du faktiskt packar upp allt emellan åt etc :) /Stina

Svar: En kabinchef har mer ansvar än övriga flygvärdinnor ombord. De har t.ex. hand om cockpit-servicen (det är alltså de som ger piloterna deras mat och kaffe), de har hand om växelkassan, de “bestämmer” upplägget för flygningen (utöver flygbolagets regler), har hand om huvudansvaret vid en nödsituation, m.m. Och p.g.a. allt detta ansvar tjänar de även lite extra, men det är inte särskilt mycket mer.
Jag har en lite större crewväska som jag använder vid övernattningar och den står oftast färdigpackad i garderoben ifall jag t.ex. blir utkallad på en standby. Den dagliga crewväskan innehåller de saker en flygvärdinna måste ha med sig på varje flygning. HÄR hittar du en lista på vad det är.

Du borde skriva lite mer om hur stämningen är mellan er flygvärdinnor och piloter! Är det som i många tv-serier att piloterna och flygvärdinnorna har ihop det lite på flygningar där man får hotellnätter? ;)
Och är piloterna lika snygga som i Pan Am, eller är dom allihopa gamla och grå?
Haha, vore kul om du svarade på det, för tror ganska många vill läsa om det :D /Alexandra

Svar: Haha, ja det är många som undrar över detta! 😉
Visst händer det, precis som på alla arbetsplatser, att piloter och flygvärdinnor “har ihop det”. Det händer nog oftare på julfesterna än på nattstoppen. Själv är jag noga med att skilja på arbetsliv och privatliv.
Pilotyrket har länge varit mansdominerat och väldigt hierarkiskt (kapten bestämmer över styrman och resten av besättningen), men det är på väg att sakta förändras. Idag ser man allt fler yngre kaptener och fler kvinnliga piloter. Det betyder även att det inte bara är gamla grå män i cockpit utan även lite yngre snyggingar.

Hej :) Jag vill bli flygvärdinna om några år men jag skulle inte vilja åka så långa sträckor. Man kan välja att flyga samma sträcka när man flyger inom sitt land har jag fått för mig men kan man åka till andra länder men ändå bara åka samma sträcka :) ? // Jane

Svar: Jag tror nog att man måste flyga de sträckor som flygbolaget flyger och kan alltså inte välja endast de korta sträckorna. Det betyder även att man inte kan välja ut en sträcka och alltid flyga den, utan då får man söka sig till ett bolag som inte har så många destinationer.

Hej! GRYMT bra blogg, du har ju verkligen svar på allt, kanon! Nu tänkte jag höra med dig…Jag har åkt med Etihad flera gånger, tycker det är hur bra som helst. Om man vill börja jobba där, vart börjar man? Vart är ruta ett, vilka ska man kontakta osv?
Tacksam för svar! /Amanda

Svar: Hej Amanda! Tack, vad glad jag blir över att höra det! 🙂
Första steget är att kontakta flygbolaget i fråga. Kontaktuppgifter och ansökningar finner du säkert på deras hemsida. Även om de inte anställer för stunden kan man alltid skicka in en intresseanmälan för det kan gå snabbt när rekryteringen sätter igång. Lycka till!

Hej! Toppen blogg till att börja med!
Jo, som du säkert förstår är jag jätte intresserad av att bli flygvärdinna om nått år, är för ung nu. A real dream come true om de skulle inträffa 😀
Grejen är att jag undrar lite saker. Dels är jag 174 vilket jag förstår är ganska bra längd, och har nyss gått ner massa i vikt så jag har blivit smidigare nu också. jag älskar engelska och är alltid glad. Men jag har en barn och fritids utbildning klar med bra betyg, och nu är frågan vad jag ska göra nu för att öka mina chanser? Jag har jobbat mycket med barn och människor men räcker det? Och en sak till jag ser inte riktigt 100 % har -2.50 i styrka är de ett problem. Och ärligt jag har också en tatuering, men den är jätteenkel att dölja övre under armen.
Kommer något av detta bli ett minus?
Ursäkta att jag är lite svårtolkad men uppskattar vad för svar jag än får 🙂
Tack så mycket Maria 😀

Svar: Det låter som en mycket positiv meritlista! Du har avslutad utbildning med goda betyg och med inriktning på människor. Du har längden, kroppstypen och kan engelska. Synfel är okej om det kan korrigeras med linser eller glasögon. Har du en tatuering som går att dölja är det inga problem (men tänk på att en del flygbolag har kortärmade uniformer). Känner du dig inte redo just nu skulle jag rekommendera dig att arbeta inom servicebranschen, turism eller vård. Eller varför inte lära dig ett tredje språk?

Hej undra är det krav på hur lång man ska vara om man ska bli flygvärdina isåfal hur långt ska man vara /Sara

Svar: Flygbolagen brukar oftast ha en minimumlängd någonstans mellan 160-165cm.

På tal om call button, nu när jag senast var ute och flög så var det väldigt många som istället för att använda den, gick istället fram till galleyt och bad om dricka eller whatever. Jag undrar då vad ni flygvärdinnor föredrar, att man använder knappen och ber om vad det nu är, eller att man går fram/bak och frågar i galleyt? Jag själv känner mig så jäkla oartig vilket som, känner mig så lat om man bara trycker på knappen och precis som att man inte orkar resa sig och be om vad det är. Men det känns lita oartigt att går till galleyt och dra bort skynket och fråga där. Så som sagt, vad föredrar ni?? :D /Olivia

Svar: Det vi föredrar helst av allt är att folk är uppmärksamma och ber om dricka/mat när vi är ute med serveringsvagnen! Att springa runt i kabinen så fort någon trycker på “ringknappen” är ju i och för sig en del av jobbet, även om det kan kännas lite onödigt och tjatigt ibland.
Vi föredrar faktiskt att passagerarna kommer fram/bak till galleyt om de vill något (enda undantaget är när de sticker in en bajsblöja framför näsan på oss när vi sitter och äter). Det har vi ingenting emot och jag tycker bara det är artigt av passagerarna så vi slipper springa fram och tillbaka.

Vilka är dina topp 10 favvo länder du har varit och besökt? :) /Mikaela Svarfvar

Svar: Oj, vad svårt! Måste jag välja är det nog Thailand, Förenade Arabemiraten, USA, Brasilien, Kina, Sydafrika, Marocko, Spanien, Italien och Irland.

Hej
Undrar om ni flygvärdinnor får köpa eller får ni både skor o kläder. Skulle så gärnaa vilja ha typ era skor med liten klack kan man köpa dem någonstans.Vänligen Lena

Svar: Uniformen får man av flygbolaget, men skor och strumpbyxor får man oftast köpa till själv (dock brukar endel flygbolag ge en liten extra summa på lönen för detta). Skorna vi köper ska stämma överens med bolagets uniformsreglemente, men vi köper dem i vanliga skobutiker.

Heej!
jag skulle jätte gärna bli flygvärdinna när jag är klar med min turismutbildning (slutar om ca 1 år), och undrar därför om jag ska börja ta en flygvärdinna utbildning redan nu, en sådan kurs som hålls på olika ställen, och hur stora är chanserna för att få jobb efter den kursen? de är ju ganska dyra, ligger runt 12000-20000.
jag har också hört att flybolaget utbildar dig om de har anställd dig? vad är det bästa att göra och hur går det till?
jag är 1.70 lång, pratar svenska, danska, polska, engelska och spanska flytande, samt har jobbat i restauranger, fik tidigare, är det något som de skulle gilla i ett cv? vad är det viktigaste att lyfta fram när man söker?
Mvh Dalia

Svar: Hej Dalia! Du ska definitivt lyfta fram att du kan så många språk i ditt CV! Att du har arbetat inom restaurangbranschen är också meriterande.
Jag rekommenderar aldrig någon att betala för sin flygvärdinneutbildning eftersom det är dyrt och inte garanterar något jobb efteråt. Jag råder hellre de som vill bli flygvärdinna att söka direkt till flygbolagen och få sin utbildning gratis vid anställning. Vänta du tills du är klar med din utbildning (som även den är meriterande) och sök flygvärdinnejobb när du är klar. Lycka till!

hej , kan man bli flygvärdinna om man exempel går i handel nu i gymnasiet ?
jag vill bli de när jag är runt 20 något och undrar om de finns någon utbildning att man måste gå några år ? /Emina

Svar: Den enda utbildning man behöver för att kunna söka som flygvärdinna är valfri avslutad gymnasieutbildning. Din flygvärdinneutbildning får du av flygbolaget när du får anställning och den varar bara några veckor.

Hej! Tack för en mycket underhållande blogg! Jag undrar om du har något specialtips på deodorant? Ni som är i farten hela tiden behöver väl en som är idiotsäker, skulle jag kunna tro. Och det är vi ju fler som behöver :) /AnnelieiGeneve

Svar: Hej och tack för att du läser! 🙂
Hihi, det var en lustig fråga, men noga uttänkt! Mestadels brukar jag frysa på jobbet eftersom det ofta är svalt i kabinen. Under sommarmånaderna brukar man dock svettas rejält i uniformen innan luftkonditioneringen kommer igång i flygplanet. Jag använder ingen speciellt deodorant, men föredrar de parfymfria för att de inte ska “krocka” med min vanliga parfym (och för att man inte ska dofta för mycket när man arbetar tätt på andra människor och eventuellt allergiker). Är man jättesvettig har jag hört att Absolut Torr (från Apoteket) ska funka bra.

Hur är det med pojkvänner inom yrket? har du tex träffat någon under alla dina resor över världen? och hur stora är oddsen att en förhållande skulle hålla? :) superbra blogg! /Amanda

Svar: Pojkvänner är inget problem, så länge det är en förstående partner som är okej med att man är borta mycket och arbetar oregelbundna tider. Jag har haft förhållande under mina flygvärdinneår och det har funkat hur bra som helst. Att få vara borta ifrån varandra tycker jag bara bidrar till ett hälsosamt förhållande då man får chans att sakna varandra. Dessutom är det ju mysigt att ha någon att ringa och säga godnatt till innan man somnar på ett hotell långt hemifrån.
Självklart får man ibland ett telefonnummer från någon passagerare ibland, men jag nappar aldrig på sånt. Jag ser ingen mening med att starta något med en person som man från början vet kommer bli ett distansförhållande.

Hej härliga Flygvärdinnan.
En fråga rakt upp och ner….
Är man för gammal för att utbilda sej till flygvärdinna om man just fyllt 40?????
Kramar tiil dej /Ingela

Svar: Hej härliga Ingela!
Nej, verkligen inte! Sök! 🙂

Previous Post
Frågor till Flygvärdinnan
Next Post
Panda reser i business class

4 Comments

 • December 13, 2011 at 12:58 pm

  Hejsan! Roligt att jag hittade din blogg. Jag har utbiladat mig till flygvärdinna via cat of sweden och söker nu jobb. Men jag finner det svårt att hitta jobb. Går jag in på tex Norwegians hemsida så står det ingenstans om hur man kan söka jobb hos dom?
  Hur ska man gå till väga? Och på Novair så står det att man enbart kan söka jobb via arbetsförmedlingen. Helt knas. Jag vill verkligen börja flyga snart!

  /Mimmi

  Reply
 • December 28, 2011 at 6:34 am
  Soledad

  Hej!.. Jag hoppas inte att du tröttna på att svara på frågorna för jag har nämligen några och antar att du kanske har svarat på såna redan..
  Jag har läst Handel och administration från gymnasium, Kan prata 3 språk , just nu försöker jag kommer in på turism program på Södertörn, i hopp att kunna jobba med något resandet.. Men tanken att bli flygvärdinna är också en gammal dröm..så jag undrar..
  1 hur bra engelsk måste man kunna tala?
  2 ska man vara lång? är bara 162 så har hört att man måste va minst 170??
  3 hur går man egentligen till vägar? T.ex hur ska man börja? var söka man osv..

  Tack i förhand.. och GOTT NYTT ÅR!! 🙂

  Reply
 • January 5, 2012 at 10:47 pm
  Hanna

  Jag är 15 år just nu, och jag drömmer om att bli en flygvärdinna.
  Men jag skulle helst vilja “long haul”, finns det något flygbolag som du skulle kunna rekommendera ? 🙂

  Har tänkt lite på TUIfly.

  Reply
 • October 2, 2014 at 9:58 am
  Cazzie

  Hej! jag har några frågor som jag skulle vilja ställa dig:)
  1. Vad är roligaste med yrket?
  2. Vad är det dåligaste/mindre bra med det här yrket?
  3. Vilka arbetsuppgifter har man?
  4. Vilka arbetstider gäller?
  5. Arbetar man ensam eller med andra?
  Jag skulle vara väldigt tacksam om du kunde svara på det här så fort som möjligt eftersom jag har ett skolarbete som handlar om att intervjua någon inom mitt drömyrke!:)

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0