theme-sticky-logo-alt

Störd

0 Comments

Jag kan inte fatta att det redan är över, efter nio månaders hårdträning och diet. Det är dock fantastiskt att få äta igen, men samtidigt läskigt för man är livrädd för att gå upp i vikt (vilket jag självklart redan har gjort, jag kan ju inte ligga kvar på tävlingsvikten). Jag har unnat mig och tagit en paus från gymmet fram tills idag. Jag skulle egentligen ha vilat veckan ut, men det spritter i kroppen av all ny energi (kroppen är ju inte van vid att få äta så mycket, eller rättare sagt “normalt”) och jag kan knappt vänta på att få börja bygga muskler. För detta har blivit en livsstil och trots att det plötsligt känns tomt att inte ha ett mål så vill jag fortsätta med bikinifitness och självklart även satsa på att vinna nästa gång! Men det kommer inte bli som sist, utan nu ska jag äta mycket så man kan bygga upp muskelmassa, sen får man gå på en kortare diet inför en ny tävling (och inte i nio månader!). Nästa gång kommer man ju inte behöva bränna fett och bygga samtidigt, vilket är svårt.

Jag är iallafall nöjd med att ha tagit mig till final på min allra första tävling, och trots att jag bara kom på 8:e plats p andra tävlingen så har jag ju klarat mitt måL: att ta mig till bikinifitness-scenen. Finalen var ju bara en stor bonus.

När det kommer till träningen så ska jag gå tillbaka till mina vanliga rutiner där jag åt normalt (men ändå nyttigt) och tränade 5-6 gånger i veckan, mest styrka men även yoga och dans (för cardion). Jag kommer lägga i en extra växel för att bygga och eftersom jag går från 15 timmars träning i veckan till nu kanske fem så har jag äntligen tid att börja arbeta med mina PT-klienter! Jag har ju under hösten gjort kostscheman och träningsupplägg åt både min ena lillasyster och min mamma, men de bor i Stockholm och har skött sig så gott som själva. Min lillasyster har faktiskt gått ned hela 15kg!!! Jag är så stolt över henne! Visst har jag gett henne redskapen, men hon har klarat det alldeles själv och har fått en himla disciplin! Så duktig!!! När hon är klar med sin viktresa (hon har kommit halvvägs) så ska hon bli min reklampelare. 😉

När det kommer till mina tankar och fix-idéer kring min egen kost så har jag gjort ett kostupplägg för att kunna slappna av och veta att jag får i mig det jag behöver och inget mer. Efter en lång diet blir man rätt störd. Jag tror alla, eller de flesta iallafall, har en typ av ätstörning. Det behöver inte vara anorexi, bulimi eller extrem fetma utan så fort du nojjar över din vikt, vad du stoppar i dig, får ångest över den där extra kakan eller på annat sätt tänker en extra gång på vad du äter (eller inte äter) så har man ju en liten störning. För människan är ju inte gjord för att behöva banta eller tacka nej till mat. Förr åt vi när vi behövde och hade tillgång till mat…
Jag läste en väldigt intressant artikel om hur hjärnan fungerar under en diet och den förklarade varför jag satt på instagram och kollade foodporn, samlade recept och julbakade så frysen blev helt uppfylld. Det ska jag ta med mig som kostrådgivare.

 bikinifitnessBilder från Decembercupen i söndags. Formen var bättre, men konkurrensen hårdare. (Bild från muscle.se)
  

Previous Post
Inregistrering avklarad
Next Post
God jul till mig

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0