theme-sticky-logo-alt

Ställ era flygvärdinnefrågor till Flygvärdinnan!

6 Comments

Hej finisar!

Jag hann inte blogga innan jobbet igår och var så slut när jag kom hem att jag inte ens satte på datorn. Jag såg att jag hade fått en massa frågor och kommentarer och det värmer verkligen när ni är så gulliga och förlitar er på mig med era funderingar!
Jag ska svara på dem så snart som möjligt, förhoppningsvis imorgon. Det var någon riktigt intressant fråga som ska få ett eget inlägg och en lite mer djupgående förklaring också.
Har ni fler frågor så passa på nu så att de kommer med på nästa frågestund (det kan ju ta några dagar innan jag hinner svara på nya frågor annars).

flygplan

Previous Post
Pan Am
Next Post
Learn To Fly

6 Comments

 • October 6, 2011 at 12:40 pm
  Catherine

  Hej!
  Har en lite invecklad fråga.. På intervjun som jag var på för ett flygbolag så frågade de mig väldigt många privata, nästan närgående frågor skulle jag vilja säga. Jag undrar lite vad du tror deras syfte var att fråga mig tex vad som var den lyckligaste stunden resp det värsta jag varit med om i mitt liv? Vad som var viktigast för mig i mitt liv & betydde mest? Om jag kunde definiera ordet lycka för mig? Beskriva mitt självförtroende och självkänsla samt betygsätta mig själv i hur bra jag tyckte att jag var? Mm mm i samma stil. Detta är ju verkligen inte lätta frågor som man slänger fram ett bra svar snabbt på, det är ju inte sånt som är så lätt att prata om och dessutom till en främmande person jag aldrig träffat förut. Jag blev faktiskt ställd till varför man ställer såna frågor? Vad är syftet? Nu har inte jag varit med om någon väldigt hemsk upplevelse i mitt liv, men tänk dig att berätta typ ” min mamma dog i cancer för ett år sen”, eller ” min bror blev mördad” eller ” jag blev våldtagen för två år sedan” eller något liknande. Det måste vara jättejobbigt och utleämmnande att berätta sådär direkt i en arbetsintervjusituation och jag tyckte det kändes väldigt jobbigt efteråt på det vad jag “öppnat upp” mig om.

  Reply
 • October 6, 2011 at 7:10 pm
  sofie

  Hej! Sitter på jobb och läser så klart din underbara blogg nu på min rast. Hade en fråga som jag tänkte ställa nu när du ändå skrev om det.. Eller ja.. Flera frågor. En av mina favoritfilmer är view from the top. Vet du någraandra bra filmer med flygvärdinnor? Ska självklart följa pan am när den börjar. En annan fråga är hur höga dina klackar är som du har i jobbet, och är det bara på väg till jobbet du har dem och sen platta på flyget? Det var nog alla frågor jag kom på just nu på min rast. Det dyker säkert upp fler efter hand. Tack för världens bästa blogg!

  Reply
 • October 7, 2011 at 9:52 am

  glöm inte att skriva om olyckan i milano 8okt 2001 😉 10 år sedan igår

  Reply
 • October 7, 2011 at 1:19 pm
  YasminS

  Hej, Jag ska välja gymnasie nästa år och jag har tänkt bli en flygvärdinna. Min fråga är måste man välja hotell& turism programmet för att bli en flygvärdinna ?

  Reply
 • October 7, 2011 at 6:41 pm
  Sofie

  Kom på en till liten fråga.. Förlåt för jag frågar typ tusen frågor.. Och detta är en ganska liten fråga.. Men jag tänkte på frisyrerna som en flygvärdinna har… är det lättast att använda hårnålar då? Gör du det om du tex ska göra en svinrygg? Kram

  Reply
 • October 11, 2011 at 10:51 am
  Joakim

  Hej!

  Har fått chansen att gå på kurs för ett av våra större bolag. Ska på flygläkarundersökning och vad gör man mer precist? Är det något man ska vara “rädd” för och vad skiljer den mot en vanlig hälsoundersökning?

  Även under kursens gång, är det fysiska tester där exempelvis kullerbyttor och koordination? Sim-träningen, 200 meter med kläder, men ska man dyka och sånt?

  Stort tack för alla hjälp!

  /J

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0