theme-sticky-logo-alt

Spädbarnsförbud i First Class

5 Comments

Ingen är särskilt glad för skrikiga barn, speciellt inte ett spädbarn som kan gråta hur länge som helst tills man upptäckt vad problemet är. I ett flygplan är det inte lätt att vara bebis med höga ljud, tryckförändringar, obekväm sitt/liggställning, osv. Det är inte heller lätt att vara medpassagerare och vara placerad bredvid ett gråtande spädbarn, och detta har Malaysian Airlines tagit tillvara på.

Efter flera klagomål från förstaklasspassagerare har flygbolaget nu förbjudit spädbarn i First Class under vissa rutter. Även andra flygbolag, så som British Airways och Virgin Atlantic, har antytt att de kan komma att förbjuda spädbarn på vissa fligher.

Efter en undersökning av Skyscanner.se visade sig det att 60% av flygresenärerna gärna ser att flygbolagen införskaffar en zon för barnfamiljer ombord.

Som flygvärdinna har jag så gott som dagligen spädbarn med på mina flighter, med varierande ljudnivå. Vi som arbetar ombord har ju möjligheten att andas ut i vårt galley, men passagerarna ute i kabinen är mer eller mindre tvungna att spendera x antal timmar bredvid ett gråtande barn. Jag förstår att detta inte är kul (jag har ju själv rest som passagerare i samma situation flera gånger) och skulle mer än gärna välkomna en barnfri zon på flygningarna. Många tillbringar sina timmar i luften med att arbeta via datorn eller sova, och barnfamiljer är generellt sätt mer förstående för andras skrikande barn. Plus att man då skulle kunna vara mer tålig när det gäller rastlösa barn som springer omkring i kabinen.

Jag antar att de enda som inte skulle hålla med spädbarnsförbudet är småbarnsfamiljer, för deras barn är ju sååå tysta och snälla.

Bild från Google. (Källa)

Previous Post
Flygvärdinnan tipsar
Next Post
Gone flying

5 Comments

 • July 28, 2011 at 1:21 am
  Jennifer

  Barnskrik kan vara riktigt jobbigt ibland. Jag var nyligen på semester och kunde inte sluta förundras över en brittisk småbarnsfamilj som verkligen tog plats. De satte sin 4åring på timeout på solsängen, mitt i poolområdet, på ett 5-stjärnigt hotell. Jag tappade hakan totalt och han skrek och skrek, ropade efter sin mamma som satt med familjens yngsta i barnpoolen 20-30 meter därifrån.

  Efter 20 minuter gick jag fram till den lilla killen och pratade med honom, bara sa hej och frågade vad han hette och vart hans mamma var för att lugna ner honom. Och hej vad jag fick sota för det. Hans mamma kom rusande och var galen för att jag förstörde hans timeout :S

  Oj, vilken lång historia det blev… Det får med andra ord bli ett barnfritt hotell nästa gång.. och jag reser gärna dit barnfritt också!

  Jag hade faktiskt en fråga till dig, du som är så duktig att svara på frågor! Jag undrar vad du har för åsikter om flygbolaget Novair, som söker vinterfåglar och använder sig av Proffice Aviation som i sin tur har ett samarbete med Arbetsförmedlingen. Du måste alltså vara inskriven som arbetssökande för att få möjlighet att söka detta jobb.

  Jag är lite kluven i vad jag tycker om detta då finns många duktiga personer som går ofrivilligt arbetslösa och nu kan få en möjlighet till ett arbete. Men å andra sidan, handlar detta om att Novair i sin tur kan få billigare personalkostnader när de anställer på detta sätt? Handlar detta om pengar eller varför begränsar man vilka som kan söka? Vill man inte som arbetsgivare anställa de allra bästa man kan få? Det är ju knappast brist på folk som vill prova vingarna..även de som har arbeten.

  Är nyfiken på att höra hur du tänker i denna fråga! 🙂
  Kram!

  Reply
  • July 28, 2011 at 10:04 am
   Flygvärdinnan

   Hej Jennifer!
   Jag hade nog gjort samma sak som du gällande den lilla pojken på timeout. Att föräldrarna uppfostrar sina barn på det sättet är upp till dem, men vi som befinner oss runtomkring och måste lyssna på skrikandet och gråtandet tycker att barnen redan borde ha en uppfostran så man slipper vara med om det.
   Vilka konstiga människor det finns!

   Tack för din fråga (och den lilla instoppade komplimangen)! Jag ska svara på den inom kort! 🙂
   Kram

   /Flygvärdinnan

   Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0