theme-sticky-logo-alt

Snyggaste flygvärdinnan

2 Comments

American Airlines ska byta uniform till sin besättning och i samband med detta har de startat en skönhetstävling för sina flygvärdinnor för att hitta den som “ser bäst ut i uniformen”. Det är en kampanj som startade förra veckan där flygvärdinnorna får nominera sig själva eller en kollega om de vill vara med och tävla.

Detta tycker Laura Glading, ordförande för flygvärdinnornas fackförening, är löjligt och förolämpande och uppmanar alla att bojkotta tävlingen. American Airlines har dock inga planer på att lägga ned tävlingen.

Jag tycker att så länge det är en tävling där man får anmäla sig för att vara med så borde ingen ta skada. Om man tycker att skönhetstävlingar är dömande så drabbas man ju inte om man valt att inte delta!

Vad tycker ni om sånt här? Skulle sånt funka i Sverige?

flygvärdinna
American Airlines flygvärdinnor och piloter. (Bild från Google)

Previous Post
Särbehandling ombord
Next Post
Flygvärdinne-dressup

2 Comments

 • May 7, 2011 at 7:52 pm
  Syrrastudenten

  Tack för en bra blogg!

  Det här med skönhetstävlingar tycker jag är så löjligt och förlegat. Visst, man kan titta åt ett annat håll om man känner så, men jag stör mig på att hela konceptet fortfarande existerar. Vad är egentligen syftet med att kvinnor ska tävla om vem som är snyggast? Absurt. Skulle kanske inte bry mig så mycket om det inte vore så att skönhets-hetsen påverkar oss så starkt.

  Reply
 • May 14, 2011 at 11:34 am

  Om en jury vet att äkta skönhet sitter inuti så kan det nog fungera hur bra som helst. =) Då måste man gräva djupare än utseendet. Ger de pengar till någon bra organisation eller bidrar de på sin fritid till något intelligent?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0