theme-sticky-logo-alt

Sminktips för flygande

0 Comments

Jag blev inspirerad av de magnifika skönhetstips jag fick från Tessie (en av mina söta läsare), som berättade hur jag skulle ta hand om min hud när jag flyger.
Jag tänkte ge er lite fler tips som gäller alla som flyger, alltså inte bara oss flygvärdinnor. Alla påverkas ju av den torra luften som man vistas flera timmar i när man flyger. Förutom att dricka vatten (man förlorar dubbelt så mycket vätska uppe i luften som nere på marken) så kan ni tänka på följande:

INNAN DU FLYGER
Tvätta ansiktet mycket noga med en cleanser. Använd gärna en cleanser för torr hud och tvätta med ljummet vatten istället för varmt, då varmt vatten torkar ut huden ytterligare. Lämna cleansern på i minst 30 sekunder för att riktigt låta den verka.
Använd en mineralbaserad/organisk foundation eftersom det inte stänger igen porerna eller irriterar huden. Använd även här gärna en foundation för torr hud.

UNDER FLYGNINGEN
Använd face-mist som återfuktar och inte innehåller alkohol. Ett plus är att många face-mists även håller sminket på plats. (Läs även Tessies tips HÄR.)

EFTER FLYGNINGEN
Man behöver inte göra något direkt efter en flight, men tänk på att alltid vara noga med att tvätta bort sminket innan du går och lägger dig. Var även noga med att tvätta ansiktet ordentligt både morgon och kväll. Låt gärna cleansern verka en stund (som innan flygningen), skölj ansiktet och badda torrt med en ren handduk. Smörj in med fuktkräm (nattcremé på natten) och låt huden andas innan du gör något mer med den.
Använd gärna en primer efter din fuktkräm för att skydda huden mot sminket.

flygvärdinnaKälla

Previous Post
En flygvärdinnas många skor
Next Post
Scandal Airlines

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0