theme-sticky-logo-alt

Särbehandling ombord

0 Comments

Hej!
Det är så roligt att läsa din blogg, hittade den för någon dag sen och den är redan en storfavorit. En fråga som jag tänkt på är om du någonsin träffat någon bekant på dina flygningar. Kan man i så fall stå och prata lite extra med de, om de är typ gamla klasskompisar eller så. /AnetaSmile

Svar: Hej Aneta! Va roligt att du gillar min blogg och tack för en mycket bra fråga.
Ni vet hur man brukar säga att världen är liten? Trots att man flyger hundratals människor till olika delar av världen och det finns hur många flygbolag som helst så har det faktiskt hänt att jag stött på gamla klasskompisar, vänner eller bekanta. Ibland vet man redan innan att någon kompis eller familjemedlem ska flyga med och det händer ju även att kollegor reser privat. I dessa situationer är det särbehandling av högsta graden! Tyvärr är det ju så här i världen att om man har kontakter så får man ta del av vissa fördelar. Känner man en flygvärdinna kan man t.ex. få gratis dricka, mat, bättre sittplatser, etc. Är det någon man känner mycket bra (och litar till 110% på) kan man faktiskt t.o.m. låta denna person få sitta inne hos piloterna i cockpit.

Visst låter det orättvist, men man vill ju självklart kunna erbjuda något extra till de man tycker om.
Ett tips om man nu inte känner en flygvärdinna är att om man är trevlig kommer man längre än om man är otrevlig. (Ganska logiskt.) Är man hjälpsam och glad kan man ha turen att få en egen stolsrad eller bättre benutrymme. Har man en dålig attityd mot flygvärdinnorna kan det hända att man får vänta på sitt kaffe. Eller så har man kanske inte lust att göra det där lilla extra som kan göra resan lite bekvämare för passageraren.

flygplan
Bild från Google

Previous Post
Svarta lådan
Next Post
Snyggaste flygvärdinnan

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0