theme-sticky-logo-alt

Rumänien

0 Comments

Det har redan gått nästan en måndag sedan jag bloggade sist och jag har haft fullt upp med jobb, skola och semester.
Första kursen på utbildningen är avklarad och vi väntar spänt på att få våra slutbetyg. Imorgon börjar första föreläsningen på nästa kurs och jag hoppas kunna vara med via Skype eftersom jag jobbar och sitter på ett hotellrum någonstans i världen.

Jag måste ju berätta om vår styrelseresa som i år gick till ett yogaretreat i Rumänien! Vi bodde på ett mysigt hemtrevligt bio-vegan-retreat med underbar utsikt över en dal. Det var yoga morgon och kväll och vi fick vegansk frukost, lunch och middag serverad av kocken som arbetade där. Vi var totalt 11 personer som bodde där samtidigt, men jag, mamma och mina systrar gjorde några utflykter själva eftersom vi både kom dit och åkte hem en dag tidigare än alla andra. Vi besökte bl.a. en fladdermusgrotta som låg en kort promenad från vårt retreat. Med endast ljuset från våra mobiltelefoner tog vi fyra oss ensamma säkert minst en halv kilometer in i den kolsvarta grottan på jakt efter fladdermöss. Och vi hittade dem hängande upp och ner sovandes i grottaket! Så söta!!

Vi besökte även ett Bear Sanctuary där ca 100+ björnar som räddats från liv som cirkusbjörnar och torterade “husdjur” och attraktioner nu fick en fristad. Det var hemskt att höra om deras liv och vad många av dem varit med om, och trots att jag inte gillar att se djur i djurparker så visste man att de hade det bättre där än de någonsin haft. De som arbetade där och tog hand om dem gjorde allt för att de skulle få ett så “fritt” liv som möjligt, men många av björnarna var så mentalt skadade att de inte var som vilda björnar ska vara och hade aldrig klarat sig ute i skogen. Nu bor de dock så likt det vilda det kan bli på enorma skogsytor och parken tillät endast besökare i små kontrollerade grupper ett fåtal gånger i veckan.
Vi “adopterade” även en björn som heter Monica!

Förutom att bada i hot tub på terassen med utsikt över dalen, dricka nyttiga teer och gå på massage nästan varje dag så åkte vi även till Bran Castle, a.k.a. Draculas slott. Det var en av de saker jag såg fram emot mest, men blev förmodligen den största besvikelsen på hela resan. Det var så turistigt (såklart), hade ingenting med Dracula att göra och slottet var typ totalrenoverat så man fick inte ens se hur det var en gång i tiden när alla kungar och drottningar faktiskt bodde där.
En av dagarna skulle hela gruppen ut på hike i bergen där filmen Cold Mountain har spelats in. Att hike:a är inte något vi såg fram emot efter förra årets styrelseresa och vandring längs Inkaleden till Machu Picchu, men vi gjorde det ändå…

Allt som allt ännu en mysig styrelseresa med årets tema “mindfulness”.

Rumänien
Bran Castle (Dracula’s slott).
Bran Castle
Ingången till fladdermusgrottan.
fladdermus
Utsikten från vårt retreat.
Previous Post
New chapter
Next Post
Pluggis

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0