theme-sticky-logo-alt

Pan Am

4 Comments

Kommer ni ihåg att jag berättade om en ny tv-serie som skulle börja sändas i USA och handlade om flygvärdinnans glamourösa liv på 60-talet?
Nu kommer serien till Sverige!

Pan Am

Den 16 oktober har “Pan Am” Sverigepremiär på TV3 och jag tycker ni som är intresserade av flygvärdinneyrket ska sitta bänkade för detta är en intressant inblick i flygvärdinnelivet, dock i en annan tid. Jag har redan sett första avsnittet och jag gillade det, även om jag såg en del “floppar” och vet hur det fungerar i verkligheten. Självklart var det lite skillnad då, framförallt när det gällde rekryteringskraven. Det var endast singelkvinnor som var flygvärdinnor och man skulle ha en collegeutbildning.

Det har varit mycket skriverier om att tv-serien visar sexism och att kvinnorna skulle servera männen, men det handlade faktiskt mer om att flygvärdinnor var självständiga kvinnor som fick leva ett glamouröst liv (mycket mer glamouröst än vad det är idag). Självklart kan man dock tycka att det var diskriminerande krav för att bli flygvärdinna (framförallt på 50-talet).

Hursomhelst så tycker jag att ni ska se Pan Am söndagen den 16 oktober klockan 21:00 på TV3.

Previous Post
Djur i cargo/kabinen
Next Post
Ställ era flygvärdinnefrågor till Flygvärdinnan!

4 Comments

 • October 5, 2011 at 8:30 am

  Hej, på senare tid har jag tänkt mer och mer på att bli flygvärdinna. Det lockar mig extremt mycket. Hur går jag tillväga, vad krävs osv?

  Reply
 • October 5, 2011 at 8:03 pm
  Sara

  Hej
  Jag har en fråga angående platser på flyget. Nu är det så att om ett tag ska jag och min familj åka på semester. Vi fick hem biljetterna idag och inser att vi inte har fått platser bredvid varandra. Detta känns så sjukt tråkigt och min lillebror är helt förkrossad eftersom han sitter längst ifrån familjen. Tänk själv att 12 år gammal flyga i 17h , SJÄLV. Men vi andra sitter inte heller på samma rad, men ändå hyfsat nära. Vi ska ringa till apollo som vi bokat hela resan med imorgon och hoppas på att dom ska ordna med detta. Men eftersom biljetter och allt är utskickat känns det helt kört :(.

  Dessutom verkar det fullt då det inte längre går att boka resa till samma datum som vi har gjort.

  Men om apollo nu inte kan göra något åt det, hur kan man då gå tillväga? Ska man ringa flygbolaget? Eller är det helt kört? 🙁
  Får man lov att byta platser på planet annars? Säg att den som sitter bredvid mig är villig att byta med min lillebror, får man lov att byta då? Kan annars ni som flygvärdinnor styra upp och ordna så det kan lösa sig? Känns liksom som att denna resa vi sett fram emot så mycket blev lite förstörd utav detta… Dessutom tycker jag det är jätte konstigt att vi inte fått platser tillsammans eftersom vi bokade för över 8 månader sedan och det är ett stort plan :/ Det är reguljärflyg om det spelar något roll!

  Reply
 • October 6, 2011 at 2:37 pm
  Sara

  Hej!
  Jag frågade igår om det med platserna och vill bara tillägga att vi har ringde till apollo idag och dom kunde inte göra någonting för att planet var fullt. Dom sa något om att göra ett försök på flygplatsen, men vad?! Det känns så kört nu och min lillebror är verkligen förkrossad över att behöva sitta själv och dessutom ganska långt bort från oss. Dessutom är det inte mer än 2a gången har flyger någonsin, så det känns så hemskt att han ska sitta där själv, på en så lång flight.

  Så nu behöver jag verkligen tips på hur detta skulle kunna gå och lösa?

  Tack för en så himla bra och inspirerande blogg

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0