theme-sticky-logo-alt

Packa smart

0 Comments

Efter många år som flygvärdinna har man lärt sig ett och annat om att packa. Och att packa smart underlättar oerhört mycket för en själv!
Att packa smart handlar inte bara om att packa så lite som möjligt, för man vill ju inte behöva köpa en massa saker för att man valt att inte ta med det. Vissa väljer att inte packa schampoo, duschcreme och liknande för att man tänker att man kan köpa det där och sen slänga det man inte använt. Men det tycker jag är en onödig utgift (och inte så miljösmart heller). Istället har jag alla mina hårprodukter, ansiktskrämer och liknande i resestorlek som jag bara fyller på hemma. För på 1-2 veckors semester klarar man sig på en liten flaska. 

Dagarna innan brukar jag skriva en lista i mobilen, för då kan man fylla på den efterhand när man kommer på någonting som man verkligen inte får glömma. Jag försöker även planera mina outfits så att jag har t.ex. ett par shorts som passar till minst tre par toppar. Och så lägger jag fram allt på sängen så jag kan se det framför mig, först i högar med klänningar för sig, shorts för sig, o.s.v., sen i mer planerade former. Självklart vill jag som tjej ha valmöjligheter, men jag tänker även logiskt och vet från erfarenhet att man inte kommer använda tio linnen på sju dagar, för man kommer t.ex. ändå ha klänning någon dag. 

Det som väger mest i resväskan är ju skor, så där tar jag mina snyggaste och bekvämaste skor. Nu till Miami tar jag t.ex. bara med ett par svarta och ett par beiga klackar för det passar till det mesta. Ska man shoppa så är det snabbt extra vikt och jag brukar snabbt komma över maxvikten (som brukar ligga på 23kg för incheckat bagage).

Jag gillar även att ha ordning i väskan och bra översikt när man sen öppnar den eftersom jag endast hänger upp sånt som kan bli skrynkligt och låter resten ligga kvar i väskan. Därför kan man använda sorteringslådor från IKEA som inte väger något att lägga mindre saker i (som ni kan se på bilder nedan). Då är det även lätt att lyfta ut den för att hitta saker. Smycken lägger jag i fina tygpåsar istället för askar så det är överskådligt och skyddas, men inte tar onödig plats. 

När det kommer till handbagage har jag alla viktiga handlingar så som pass, plånbok, pengar, dator och biljetter där i. Ömtåliga saker som solglasögon brukar också få följa med i handväskan. Jag tar alltid en lite större handväska så jag kan få ned en varm skön tröja, hörlurar, mobilladdare (med adapter), öronproppar, ögonbindel, nackkudde, vattenflaska, handsprit, läppsyl, ansiktsvatten, tandborste och strumpor. Eventuellt tar jag även med ett par ballerinaskor eftersom jag oftast reser i klackar och för att man ska slippa snöra på sig klackarna för att gå på toaletten ombord (för vad har jag sagt om att gå barfota eller i strumpor på toaletten?!). Jag reser i ett inte alltför tajta byxor, men som ändå ser snygga ut. Jag brukar även sätta på mig ett par stödstrumpor när jag kommer på flygplanet. De flesta tycker att det räcker med strumporna som går upp till knäna, men jag brukar köra stay-ups för att få stöd åt hela benen. 

Den genomgående tanken är alltid att man ska få med det man behöver, men inget onödigt. Det ska vara smidigt att bära (jag vill inte behöva be om hjälp för att jag har 20 väskor med mig) så man vet att man t.ex. bara har en stor och en liten väska att hålla koll på och det viktigaste, typ pass och biljetter, ska vara lättillgängligt. 

Sen är det bara att njuta av resan! 🙂

 flygvärdinna packning  

packa smart 

Previous Post
10 dos & don’ts som flygvärdinna
Next Post
National Puppy Day

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0