theme-sticky-logo-alt

När mardröm blir verklighet

0 Comments

Jag behöver kanske inte ens förklara varför jag inte har bloggat de senaste dagarna. Ni vet alla vad som pågår just nu. Jag hade aldrig tänkt uttala mig om strejken eller något som har med mitt kära Norwegian att göra överhuvudtaget, dels för att jag inte kan eller får, men också för att jag inte vill. Jag har alltid varit noga med att sköta mitt jobb professionellt och det kommer jag fortsätta att göra, därav kommenterar jag så lite som möjligt med allt vad flygbolag heter. 

 Men det känns som att nu när verkligheten har slagit oss alla (piloter, kabinpersonal, passagerare och arbetsgivare) så hårt så måste jag iallafall nämna det. För detta är min vardag just nu: oro, ovisshet, ledsna kollegor, inställda flyg, permitteringar utan lön… Jag har t.o.m. drömt mardrömmar om passagerare som går amok ombord. 

 Visst är det piloterna som strejkar just nu och inte vi i kabinen, men de är våra piloter. Vi kan och vill inte flyga utan dem! De är våra kollegor. De banar väg för oss flygvärdinnor när våra avtal ska förhandlas om nästa år. De banar väg för alla inom flygbranschen! De vill inte sitta hemma och strejka. Självklart vill de hellre jobba, men man ska känna sig trygg när man går till sitt arbete med allt vad det innebär. 

 Många (som inte verkar ha följt nyheterna) har frågat mig: “Vad vill ni/piloterna egentligen? Ha högre lön?!”. Men det är inte det, och har aldrig varit det, som varit uppe på tapeten.
Jag trivs oerhört bra med mitt arbete, det finns inget jag önskar ändra på. Jag har under de sex år jag arbetat för Norwegian alltid varit stolt över min uniform och att få vara ansiktet utåt för det flygbolag som har mottot “alla ska ha råd att flyga”, men fortfarande erbjuder det där lilla extra. Och med “lilla extra” menar jag inte gratis kaffe eller tidning, utan service. Med personal som trivs med sitt jobb, älskar det de gör och känner sig trygga med sin arbetsgivare blir det automatiskt ett äkta flygvärdinneleende som möter er passagerare i dörren när ni kommer ombord. 

Trots att jag har under dessa sex år varit anställd i först Proffice Aviation (ett bemanningsföretag), sedan fastanställd i Norwegian Air Shuttle (det var lycka!) och sedan ett år tillbaka satt i ett nystartat bemanningsföretag som heter Cabin Services Denmark har jag alltid känt mig som NORWEGIAN. Det har alltid varit samma uniform, flygplan och nästan samma avtal. Vi har med stolthet hjälpt till att bygga upp det som idag är ett välkänt flygbolag med gott rykte. 

Jag hoppas nu bara att detta rykte inte blir befläckat med allt vad strejken inneburit, och att allt vad våra piloter (och vi i kabinen) har gjort för bolaget inte glöms bort och blir taget för givet.

 

norwegian air norway

Previous Post
<3
Next Post
KOL

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0