theme-sticky-logo-alt

Mitt första flygvärdinnejobb

2 Comments

 

Nu när Norwegian redan börjat söka sommarfåglar inför sommaren 2016 (passa på om ni är sugna på att börja flyga!) så tänkte jag visa några bilder från mitt första flygjobb. Jag har ju tidigare berättat om Fly Excellent som var det första flygbolag jag började flyga för. Vi hade bas i Stockholm (och var delvis stationerade på Palma De Mallorca under sommaren) och flög två MD-80 som idag känns som gamla forntidsminnen med sin bullriga bakre kabindel och ett galley fram och ett mitt på flygplanskroppen.
Jag var 22 år gammal och var sommarfågel mellan april till september 2008. Jag lärde mig mycket och tror det formade mig mycket som person, vilket mina fortsatta år hos Norwegian också har gjort. Att vara flygvärdinna är att ta mycket eget ansvar samtidigt som man ska kunna arbeta bra i team, man ska kunna hantera stress samtidigt som man ska vara beredd på att man kanske inte kommer hem den tid (eller dag) som planerat och att kunna hantera alla möjliga sorters människor och visa att man har både förståelse och ödmjukhet samtidigt som du måste ha skinn på nästan och våga sätta stopp innan en situation urartar.

Jag trodde efter mitt halvår på Fly Excellent att jag var färdig med flygandet och återvände till Helsingborg (som jag flyttade till när jag var 20) och hade under några månader fyra jobb samtidigt (barista, servitris, vimmelfotograf samt telefonist). Efter ett tag insåg jag att jag saknade att vara uppe i luften och sökte till Norwegian (genom Proffice Aviation) och har nu snart sju år senare hittat något jag kan se mig själv göra mååånga år framöver!

Känner du att du skulle passa som flygvärdinna och har vad som krävs för att hantera ett spännande men samtidigt krävande yrke så testa att bli sommarfågel!

flygjobb
En liten Lee blott 22 år gammal.

MD-80
En MD-80 har sina två jetmotorer längst bak samt en vågrät stjärtfena.

flygvärdinnanflygvärdinna flyg
Betald “semester” att ligga på stranden i väntan på flygningar.

cabin crew
När vi anlände på Palma De Mallorca efter en ferry flight (tom flygning).

flygplan
Vår ena MD-80 blev stripad i Purobeach logga (en fancy beach club på Mallorca).

flygvärdinnor
Några av oss cabin crew som var nere på Mallis samtidigt.

mallorca
Utsikten från min balkong.

crew

Previous Post
Möhippa
Next Post
Jul på Kastrup

2 Comments

 • November 26, 2015 at 4:54 pm
  Philip Jakobsson

  Hej, jag tycker detta var ett bra inlägg eftersom jag håller på att söka till kabinpersonaljobb hos diverse flygbolag! Jag undrar dock om du har lite tips angående ansökningarna, t. ex. vad som är viktigt att lyfta fram o.s.v.
  Jag är 20 år och har inte haft så många jobb, så jag vill kunna kompensera det så mycket som möjligt.

  MVH

  Reply
  • November 26, 2015 at 11:05 pm
   Flygvärdinnan

   Hej Philip!
   Vad roligt att du gillade inlägget! Och vad kul att du ska söka till flygbranschen!!
   Som flygvärd/flygvärdinna är det bra att lyfta fram tidigare erfarenheter inom service, turism, hotell, vård och omsorg. Du kanske inte har hunnit ha så många jobb, men du kanske har gjort annat som visar att du är service minded, arbetar bra i team, hanterar stress väl, samtidigt som du är lyhörd och flexibel vad gäller arbetstider…?
   Lycka till med allt och säg till ifall du har fler frågor! 🙂

   Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0