theme-sticky-logo-alt

Mission impossible

4 Comments

Jag har försökt vara duktig och börjat packa inför Mexiko-resan idag så jag slipper vara ute i sista sekunden som alltid. Och eftersom jag fick veta att incheckat bagage inklusive handbagage får väga max 20kg behöver jag tid att packa och packa om några hundra gånger. Detta är mission impossible för mig som annars alltid lyckas ha övervikt redan på utresan när jag åker på semester! Tack och lov köpte jag en bagagevåg innan jag åkte till Turkiet i oktober förra året.

Jag har även suttit och gått igenom alla bilder och rensat kameran för att få plats med alla bröllopsbilder jag ska fota under nästa veckas strandbröllop (hittade bl.a. bilden nedan från midsommarafton). Jag har dock inte bestämt vad jag ska ha på mig på bröllopet än…

Ska fortsätta packa nu, resterande två lediga kommer jag ha ganska fullt upp med frisörbesök, mankyr/pedikyr och träning och sen blir det fyra arbetsdagar innan avresan på måndag.

semester

Previous Post
Gott nytt 2016
Next Post
Minnen

4 Comments

 • January 5, 2016 at 1:46 am
  Elli

  Hej! Älskar din blogg, äntligen någon som ger en ett perspektiv om hur det är att vara flygvärdinna. Tycker det är jätte svårt att hitta information om hur man går tillväga och vart man kan söka jobb. Men har verkligen fått bra tips genom dig. En random fråga, när man blir anställd får man själv välja om man vill flyga long hauls eller short hauls? Eller är det varierande?

  Tack på förhand 🙂 Ha det bäst!
  Elli

  Reply
  • January 6, 2016 at 7:54 pm
   Flygvärdinnan

   Hej Elli!
   Vad glad jag blir att du gillar min blogg! 😀 Vad kul att du har fått tips här också!
   När det gäller just Norwegian så är longhaul och shorthaul helt åtskilda (vi har inte ens samma uniformer). Hos andra flygbolag kan det betyda att man flyger både och.

   Ha det superbra! 🙂

   Reply
 • January 5, 2016 at 4:00 pm
  Cassandra

  Hej!
  Jag har precis fått jobb hos norweigan och ska gå kurs nu i februari på Kastrup. Precis som du så bor jag också i Helsingborg och är lite nervös över pendlingen. Hur tycker du det funkar att pendla? Vad är mest ekonomiskt/tidseffektivt, tåg eller bil? Tacksam för svar! Underbar blogg btw 🙂

  Reply
  • January 6, 2016 at 8:00 pm
   Flygvärdinnan

   Hej Cassandra!
   Grattis till jobbet!!! Vad roligt, då blir vi kollegor. 🙂
   Jag har tagit tåget ett fåtal gånger (när jag började för snart sju år sedan) och jag tycker inte om att åka kommunalt eller att vänta på tåg, speciellt vintertid. Har man inget emot det så är det en annan sak. Men för oss som bor i Helsingborg så funkar det inte med tåg när vi börjar jobba typ 05:00 då tåget inte har börjat gå än. Har man hemmastandby kan det även vara svårt att hinna med ett tåg som passar och infinna sig på Kastrup på 90 minuter.
   Kostnadsmässigt så blir tåg billigare då vi måste betala brobizz (ca 1500-2000kr/mån) och bränsle (och slitage på bilen såklart). Personalparkeringen kostar dock inte mycket (vet inte vad sommarfåglarna får betala, tror det är lite mer).
   Summa summarum så tycker jag att det är klart värt att betala mer för att sätta sig i en bil och veta att jag är framme när jag kliver ur istället för att trängas med folk på ett tåg och ibland t.o.m. behöva byta tåg.

   Hoppas vi ses snart! Lycka till på kursen! 🙂

   Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0