theme-sticky-logo-alt

Long-haul

1 Comment

hej!! :D
jag har funderat länge på att bli flygvärdinna. men jag skulle gärna vilja veta vad som krävs. alltså utbildning, kunnighet, måsten m.m. jag går själv sam- ekonomi, tror du att jag måste lägga ner 20 000 kr på en utbildning eller kan söka jobbet efter gymnasiet? (såklart efter jag är 21)
Kram Frida
:)

Svar: Hej Frida! Jag tycker inte du ska lägga ned en massa pengar på en utbildning utan söka direkt hos flygbolagen. Ha tålamod och kom ihåg att ett nej inte betyder att du inte duger som flygvärdinna. Fortsätt söka!
Under tiden rekommenderar jag dig att jobba inom service, vård eller turism. Eller passa på att leva livet som ungdom och bege dig ut för att se världen (från en passagerares perspektiv)! 🙂
Kram!

Hej!
Jag vet inte om kommentarsfältet här är rätt ställe att fråga på, men jag ställer frågorna i alla fall:
Vilket flygbolag jobbar du för? Måste man ha arbetat länge på flygbolagen för att få jobba på deras longhaulflighter?
Virgin Atlantic Airways t.ex. har bara långflygningar, så där är det ju en självklarhet, men andra stora europeiska flygbolag – hur fungerar det? Sker valet av flygningar slumpvis, eller måste man ha en viss tids erfarenhet för att få flyga till andra världsdelar?
Ha det bra!
Peter

Svar: Hej hej Peter! Frågorna går jättebra att ställa i kommentarsfältet! 🙂
Vilket flygbolag jag arbetar för tillhör tyvärr min anonymitet. Tråkigt, jag vet. 🙁
Om man måste ha arbetat länge eller ej på ett flygbolag för att få flyga long-haul (långdistansflighter över 7 timmar) är upp till varje flygbolag Vissa flygvärdinnor får blandat på schemat, alltså både korta dagar med turnarounds (short-haul) och långa flygningar med stopp (long-haul). På andra bolag kan long-haul vara en egen del och då flyger man antingen eller.
Schemaläggningsenheten på varje flygbolag delar ut flighterna någorlunda lika mellan alla flygvärdinnorna, men det är inte för att vara rättvis utan för att ingen ska gå över sina timmar och arbeta för mycket. Har man för många timmar, s.k. blocktimmar, kan man inte flyga mot slutet av året!

Previous Post
Roligare säkerhetsdemonstration
Next Post
Flygvärdinnan förr i tiden

1 Comment

  • July 9, 2011 at 1:52 pm
    Rebecca

    Hej! Jag ska börja tvåan på gymnasiet och studerar samhäll-internationella relationer men undrar om man ska plugga någon annan inriktning och om man behöver bra betyg för att kunna utbilda sig till flygvärdinna. och hur/vilken utbildning ska man söka efter gymnasiet? Kram

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0