theme-sticky-logo-alt

Lifesum/Shapeup

0 Comments

Godmorgon!
Jag verkar ha vaknat på fel sida idag, för hittills har allt gått fel denna morgon. Jag fastnar med dragkedjan på jackan och får inte av mig den, jag spiller och tappar saker i köket och är på allmänt dåligt humör. Kan ha att göra med att jag sov ganska dåligt för så fort jag vände mig i sängen vaknade jag av att jag har träningsvärk – i hela kroppen! Men jag ska inte klaga, jag gillar träningsvärk (till en viss grad).

Just nu sitter jag och äter min standardfrukost: havregrynsgröt med linfrön, jordgubbar och mjölk.
Jag använder mig av Lifesum-appen (den hette Shapeup förut) när jag vill hålla koll på mitt kaloriintag. Där kan man knappa in allt man äter så får du veta hur mycket protein, fett och kolhydrater det innehåller. Man kan till och med scanna streckkoder för att hitta rätt matprodukt!
Man kan även skriva in sin träning och se hur många kalorier man förbränt.

Nu ska man ju inte stirra sig blind på kalorier och såna siffor. Det viktigaste är ju att man får i sig vad man ska. Det är tragiskt att se unga tjejer (och killar för den delen) som inte har en aning om hur man ska äta hälsosamt och istället är livrädda för fett och kalorier. Jag förstår inte varför man inte får en ordentlig undervisning av sånt här i grundskolan?! Dels för att undvika att tonåringar svälter sig själva för att de tror att det är så man “bantar” och går på “diet”, men även för att göra något åt barnfetma.

Så om du anser att du själv har koll på vad alla näringsämnen gör för kroppen och vad kalorier faktiskt är (det är inte små elaka figurer som syr in kläderna på natten) så kan jag rekommendera Lifesum-appen!

20140416-092947.jpg

20140416-092957.jpg

Previous Post
What happens in Vegas
Next Post
Suunto

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0