theme-sticky-logo-alt

Längdkrav

0 Comments

Ni är många som undrar om man får vara si och så kort och hur lång man får vara för att bli flygvärdinna. Jag kan nu berätta att man tydligen kan man vara för lång för att vara passagerare!

En 206 cm lång amerikansk man flög med det kaliforniska bolaget Horizon Air och bad i incheckningen om att få en plats med extra benutrymme. Dessa platser var redan upptagna så han fick nöja sig med ett vanligt säte och kommentaren att “hans långa tentakler nu var flygvärdinnornas problem”. Och det blev en av flygvärdinnornas problem då hon snubblade över hans ben som av förklarliga skäl var alldeles för långa för att få plats under sätet framför och istället fick sticka ut i mittgången. Flygvärdinnan blev arg och bad honom flytta på benen, men då detta inte gick fick han lämna planet.

Horizon Air har dock i efterhand bett om ursäkt för händelsen och gett mannen en gratisbiljett som kompensation. (Källa)

Jag förstår både flygvärdinnan och mannen i denna händelse. Att hans ben sticker ut i mittgången blir ett stort problem både för säkerheten och för flygvärdinnornas (och de andra passagerarnas) framfart genom kabinen. Det blir även omöjligt att få förbi en trolley! Samtidigt har inte mannen något val om han redan bett om att få extra benutrymme. Den stora boven i dramat är personen i incheckningsdisken, och allt som oftast är det där problemet ligger när passagerare kommer ombord med alldeles för mycket bagage eller klagar över sina spridda sittplatser. Incheckningspersonalen behöver ju inte ta itu med klagomålen efter att passagerarna är incheckade, utan det överlämnas till oss flygvärdinnor.

Som tur är kan vi ganska ofta trolla med knäna och lösa det mesta!

Previous Post
Kung Fu-flygvärdinna
Next Post
Americas Next Top Hostie

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0