theme-sticky-logo-alt

Krakow

0 Comments

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen! Måste ju berätta lite om vår Krakow-resa iallafall.

Vi hade minst 27 grader och sol alla dagar utom den sista, men den spenderade vi på ett spa så det var ok. Jag fick en hot chocolate massage som var jättehärlig! Man fick lust att smaka på sig själv när man kände chokladdoften!!!

Krakow var väldigt fint med mycket kultur och historia. Vi besökte de mindre “fina” delarna också: döds- och koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau. Det var lite jobbigt faktiskt.

Vi hann även med ett besök till saltgruvan där man fick komma ned 135 meter under markytan och se tunnlar, statyer och t.o.m. ett helt kapel gjort i salt under jorden!

Lördagkvällen fick vi dock tyvärr spendera på akuten. Mamma fick en ögoninflammation som snabbt blev värre, och när vi gick till Apoteket för att få medicin gav apotekaren henne något som sen visade sig vara allergi-medicin som gjorde det hela ännu värre. På eftermiddagen hade mamma så ont och nästan halva ansiktet hade svullnat upp! Men då har man sett ett polskt sjukhus nu också…

Jag och min familj brukar inte vara så turistiga när vi reser, men det var kul att se så mycket historia i en och samma stad. Och shoppingen var sjukt billig och bra!

Kan verkligen rekommendera Polen för den som vill uppleva kultur, historia, bra priser och god mat!

 krakow  
turist  koncentrationsläger  Auschwitz…

auschwitz  birkenau  
auschwitz  koncentrationsläger  
matlåda Mycket god mat i Krakow. Synd bara att inte jag fick smaka (hade med mig mina matlådor).
 saltgruva  Nere i saltgruvan.

polen  krakow  
spa J’adore Spa Institut.

Previous Post
Hemmastandby
Next Post
To travel is to live

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0