theme-sticky-logo-alt

Jul på Kastrup

0 Comments

Julen har hunnit infinna sig i de flesta butiker och julmusiken spelas för fullt överallt. Jag tycker det är jättemysigt, men tyvärr har man väl hunnit tröttna på det lagom till julafton. Jag älskar dock att se alla dekorationer och pyntet på Kastrup (eller Copenhagen Airport som Kastrup nu egentligen heter) och i år är granarna pyntade med söta små flygplan, silvriga stjärnor och röda kulor. I Aalborg (som jag redan har spenderat två nätter i denna arbetsperiod) var det julmarknad och det doftade brända mandlar.

Jag har på senare tid börjat få tillbaka lite av den christmas feeling som man hade när man var liten. Mycket tack vare att de senaste åren har firats hemma hos min yngsta syster som har gjort det väldigt mysigt och hon och hennes kille (som båda är utbildade kockar) har stått för julmaten. I år jobbar jag på julafton, men har “bara” en hemmastandby som jag hoppas att jag klarar mig på så att jag kan köra hem till familjen i Stockholm och fira på kvällen. Vi har endast fem förmiddagsavgångar på julafton så jag håller tummarna… Det är ju lite nackdelen med flygvärdinneyrket när det kommer till högtider – man måste ibland jobba när alla andra är lediga! Jag har haft lite tur när det gäller just julafton och har typ bara jobbat en julafton och då spenderades den 23-26 december i Aalborg med två andra kollegor på ett helt tomt hotell. Hotellpersonalen tyckte lite synd om oss och bjöd på en flaska glögg och gav oss en varsin svit att bo i! Vi fick även husera i hotellets kök eftersom restaurangen (och alla andra restauranger i stan) var stängda på julafton.

Något annat juligt jag ser fram emot är som sagt julbordet för oss Helsingborgsbebodda Norwegianflygvärdinnor och piloter som faktiskt jag har styrt upp på Madame Moustache nu på lördag. Jag ska förbi Väla och kolla in Black Friday-rean imorgon innan jobbet för att se om jag hittar ett par nya klackar till helgen. Inte för att jag egentligen behöver fler skor, men… Flest skor vinner!

 flygplats  
julmarknad  jul 

Previous Post
Mitt första flygvärdinnejobb
Next Post
Julbord

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0