theme-sticky-logo-alt

Jag har de finaste läsarna!

6 Comments

Jag blir så glad av era kommentarer! Ni är så gulliga allihopa och duktiga på att ställa frågor. Fortsätt så!
Här kommer några frågor och svar till:

Hej!
Undrar om du kan ge mig tips om vilket flygvärdinna utbildning är bäst?
Jag har läst flera trådar om att man ska söka sig till ett flygbolag och söka utbildning där, men jag vet inte vilket företag som skulle vilja ha en 20 åring tjej som har ingen erfarenhet. Vet du? :) skulle vara otrooooligt snällt av dig, du som har erfarenhet.
älskar din blogg! fortsätt blogga! :D /Jila

Svar: Hej Jila! Jag kan börja med att säga att det säkert är många bolag som vill ha en tjej i din ålder, även om du inte har flygerfarenhet! Som jag skrivit tidigare så brukar flygbolagen vilja ha in lite nytt färskt blod ibland, och då anställer de oerfarna personer för att kunna sätta sin egen pränt på dem.
Det finns både för- och nackdelar att vara på sitt första bolag. Nackdelarna är självklart att man kan känna sig lite osäker inför nya situationer som kan uppstå ombord och det är mycket ansvar som vilar på ens axlar. Men man slutar aldrig lära sig nya saker i flygbranschen! Den ena dagen kan skilja sig totalt från den andra med sjukdomsfall, bråkiga passagerare och mycket mera. En fördel med att vara på sitt första bolag är att man inte blandar ihop procedurer och rutiner som kan variera mellan olika bolag. Därav får bolaget sin egen pränt på sina flygvärdinnor och man slipper höra den ständiga frasen “På mitt gamla bolag…”
Som du skriver så föreslår även jag att man söker anställning hos ett flygbolag för att få sin utbildning. Personligen skulle jag inte vilja lägga tusentals kronor på en “flygvärdinneutbildning” som inte ger någon erfarenhet och dessutom inte garanterar en jobb. Därför tycker jag att du ska hålla koll på Flygtorget och även kika in på olika bolags hemsidor.
HÄR har jag även hittat en lista på flygbolag världen över, och det finns även en lista för Sverige! (Ps. Jag vet inte hur uppdaterad den är.)
Lycka till och ge inte upp!

Wow vad glad jag blir att jag hittade din blogg! Jag har letat som en galning på internet om info om att bli flygvärdinna, vad för krav och hur det är jobba som det! Jag har inte än gymnasiekompetens (pga. en dum lärare på en folkhögskola suck…) Jag har gått en ledarskap och kommunikation utbildning det här året, är även utbildad bartender och har jobbat som bartender och nu ska jag läsa upp religion, affärskommunikation engelska och Danska steg 1! Eftersom jag bor i Malmö så tänkte jag att det är nog bra att kunna lite danska :) Vad tror du? Har jag chans att lyckas som flygvärdinna? Och något jag har försökt leta reda på är vilket flygbolag ska man vända sig till? Och vad är viktigt att tänka på när man går flygvärdinna utbildningen? Har du något tips vart man ska vända sig om man bor i Malmö och vill gå utbildning som flygvärdinna? Jag kommer även starta mitt egna foto företag i höst för att kunna tjäna in lite pengar på sidan om. Är det tillåtet att ha med sin ganska stora kamera om man jobbar som flygvärdinna? Eller har ni någon begränsning hur mycket ni får ha med er? Fotografi är en stor passion men jag inte där än så jag kan försörja mig helt och håller på det/ vet inte ens om jag kan försörja mig helt på det. Hahhaaha många frågor men jag hoppas du ser min passion och vilja för att bli flygvärdinna. :) Ha det bra och jag ÄLSKAR din blogg! Kram Mikaela

Svar: Hej! Va tråkigt att du drabbats av en lärare som förstört för dig, men du är duktig som pluggar i efterhand! Att lära sig danska tycker jag låter som en jättebra idé då språkkunskaper alltid är meriterande när man vill söka jobb som flygvärdinna. Speciellt om du bor i Malmö då du har närheten till Danmark och även kan söka jobb på den danska sidan.
Jag är säker på att du har all chans att lyckas om flygvärdinna och uppmuntrar dig till att söka! Vilket flygbolag du ska vända dig till kan jag tyvärr inte hjälpa dig med, men tänk efter hur du vill arbeta: vill du uppleva världen eller tycker du om att komma hem samma dag? Vill du flyga långt? Vill du träffa nya ansikten varje dag eller tycker du om att känna igen stammisarna? Kan du tänka dig arbeta nätter? Flygbolag som har destinationer långt ifrån hemmabas kommer att kunna erbjuda dig exotiska övernattningar, men även varierande och udda arbetstider. Inrikesbolag kan erbjuda en regelbundenhet för den som vill ha en någorlunda “normal” livsstil. Vad känner du för? 🙂
En stor kamera är tillåten ombord på flygplanet, men arbetar man som flygvärdinna får man inte fotografera och publicera bilderna. Bolagen är rätt hårda med vad som visas och gör allt för att inte hamna i dålig dager. Dock tycker jag inte att ett arbete som flygvärdinna ska hindra dig från att även pyssla med ditt fotograferingsintresse. Många flygvärdinnor har extrajobb eller driver t.om. egna företag vid sidan av arbetet, men inte för pengarna utan för att vissa bolag har arbetsnycklar som gör att man har många lediga dagar.
Om din passion är att bli flygvärdinna tycker jag att du ska satsa till 110% för då vet jag att du kommer att bli det tillslut! Lycka till Mikaela!

Previous Post
Smuggling
Next Post
Border Control Canine

6 Comments

 • June 3, 2011 at 4:03 pm

  Tack så jätte jätte mycket för svaret!! Det inte så att jag vill fotografera på flygplanet eller så utan om jag jobbar som flygvärdinna och åker ex. till brasilen så då är det väl tillåtet att sticka ut och fota själv på sin fritid? 🙂 Jag vill se världen 😀 Jag har varit i 23 länder hittills och mitt mål är rest jorden runt 😀 Tack igen för hjälpen!

  Reply
  • June 3, 2011 at 6:59 pm
   Flygvärdinnan

   Vill du bara ha med dig kameran så är det ok. 🙂 23 länder, inte dåligt! Och det lär bli ännu fler om du blir flygvärdinna!
   Good luck!!!

   Reply
 • June 3, 2011 at 10:19 pm

  Tack!! 😀 Förresten har ni något krav på skor att ni ska ha likadana och har ni ett max cm på högklackat? OCH jag kollade på youtube och jag hittade inte så mkt om flygvärdinna frisyrer 🙁 Kanske något att ta upp i bloggen 🙂

  Reply
 • June 5, 2011 at 2:25 am

  Hejj! jag älskar din blogg! verkligen! jag har också dröm om att bli en flygvärdinna sen när jag var 7 nu men är jag 15 år. jag har också sök som de andra och så hittar jag ditt blogg och jag är jätte glad!! för då kan jag lära mig mer av dig ja^^ och jag har en fråga om när man ska söka sig till ett flygbolag kommer de att intervju oss? för jag har läst nå sida och så sa de att det kommer var många domaren som ska sitta framför oss och fråga? är det så? skulle var jätte snäll av dig om du kan svara det för mig :D!

  Reply
 • June 5, 2011 at 2:28 am

  sen när jag var 7 men nu är jag 15 år mena jag skriv fel!

  Reply
 • June 8, 2011 at 12:18 am
  Jila

  Tack så mycket jag är verkligen tacksam. Känner mig lugnare och är mer säker på min framtid som flygvärdinna.

  Jila

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0