theme-sticky-logo-alt

Island

0 Comments

Island var helt underbart! Det har alltid funnits med på min Bucket List länge och jag kan säga att jag kommer definitivt åka dit igen, dels för att vi inte hann med allt som jag skulle vilja göra (typ valskådning, se norrsken, hiking i vulkankratrar, arctic rafting, m.m.), men även för att det vi faktiskt hann se och göra var så fantastiskt att jag vill åka dit igen.

Vi kom dit på onsdagen och checkade in på ett hotell i Reykjavik med utsikt över havet och bergen i bakgrunden. På torsdagen begav vi oss till Blue Lagoon där vi badade i det vackra blå vattnet, simmade runt med en ansiktsmask och ett glas champagne i handen och åt lunch på restaurang LAVA i morgonrock och med utsikt över de badande gästerna.
På torsdagkvällen åt vi på en klassisk isländsk restaurang med supergod mat som låg mitt i Reykjavik och heter Sjavargrillid. Rekommenderas verkligen!

På fredagen var vi ute på guidad busstur hela dagen och fick se vattenfall, gejsrar, var två tektoniska plattor möts och äta tomatsoppa i ett geotermisk uppvärmt tomatväxthus.

Lördagen började vi med spa och massage och avslutade med 1,5 timmes ridning på isländska hästar. Jag har alltid velat rida på en isländsk häst och testa gångarten tölt.

Hela Islands natur var så vacker och unik, med endast mossa växande på stora delar av de platser vi såg då det är det enda som kan växa på den vulkaniska marken under de första 100 åren efter ett vulkanutbrott. Islands yta består endast till 1% träd så det var väldigt annorlunda att inte se någon skog.

Jag rekommenderar verkligen ett besök till detta fantastiska land!

img_5441.jpg img_5520.jpg img_5527.jpg img_5497.jpg

Previous Post
Glamping
Next Post
Florida

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0