theme-sticky-logo-alt

Idealen suger, ni duger!

1 Comment

Hej finisar!

Hoppas att allt är bra med er. Jag tänkte ta upp en sak idag som har gjort mig lite ledsen. Jag får många mail och frågor från er läsare som undrar om ni “har utseendet” för att bli flygvärdinna. Majoriteten av dessa läsare är tjejer och jag ska inte spekulera i om det har att göra med att det är mest tjejer som vill bli flygvärdinnor, om mina läsare består av fler tjejer än killar eller om tjejer har sämre självförtroende.

Jag vill bara påpeka att ni alla är fina precis som ni är! Och tack och lov är flygvärdinne-yrket inte utseendefixerat som det var en gång i tiden, så ta inte en nekad arbetsansökan som ett tecken på att ni inte ser bra ut. Konkurrensen i flygbranschen är hård och med tanke på hur många ansökningar ett flygbolag får in varje gång de lägger ut platsannonser  så måste ju flera få ett nej, även om de hade passat in.

Nästan alla flygbolag har som krav att man ska se representabel ut och vara i “fysisk god form”. Detta betyder inte att ni ska se ut som fotomodeller! Det betyder att ni ska vara ansiktet utåt mot passagerarna och kan därför inte komma med piercings i hela ansiktet eller gröna ögonbryn (det matchar ju heller inte alla flygbolags uniformer).

Ni har alldeles för höga krav på er själva och jag är rädd för att få veta hur många av er som inte vågar söka sitt drömyrke bara för att ni tror att ni inte duger. Ta inte alla dessa krav på så stort allvar! Det gäller även er som undrar om ni är dödsdömda för att ni saknar 1cm för att klara längdkraven.

Ni är jättefina mina finisar!

flygvärdinnanBild från Google

Previous Post
Dålig produktplacering?
Next Post
Flygvärdinnan Natascha

1 Comment

  • October 30, 2011 at 11:31 pm

    Ett väldigt bra inlägg! Jag är en av dom som precis kommit på att detta yrket finns, och blivit något intresserad av det.

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0