theme-sticky-logo-alt

Hund dog ombord på flygplan

0 Comments

Jag brukar försöka att inte nämna flygbolag eller händelser inom flygvärlden för att vara “neutral”, men denna händelse har verkligen upprört mig. En familj skulle i måndags resa med United Airlines från Houston till New York och hade med sig sin tio månaders franska bulldog-valp Kokito ombord i en liten väska. (För er som inte rest med djur så tillåter många flygbolag att man har med sig djur i kabinen, oftast med en viktbegränsning och att djuret måste få plats i en väska under sätet framför.)
Under boarding säger en flygvärdinna till familjen att de måste lägga upp sin väska i bagagehyllan. Mamman i familjen förklarar att de har en hund i väskan, men flygvärdinnan insisterar på att de ändå måste lägga upp den. Hundvalpen skäller till en början, men efter en stund tystnar skällandet och efter flightens slut, på hela 4 timmar och 25 minuter, öppnar familjen bagagehyllan och upptäcker att deras hund har dött.
Flygbolagets talesperson har sagt att djur inte ska placeras i bagagehyllan och familjen har fått tillbaka pengarna för sina flygbiljetter.

Jag som både flygvärdinna och f.d. hundägare tycker denna historien är heeeeelt sjuk! Min första tanke var att det måste ligga något mer bakom denna tragiska incident, men enligt samma artikel har 18 djur dött och 13 har skadats under 2017 när de rest med United Airlines. Och om detta stämmer undrar jag hur för det första flygvärdinnan var funtad som ber passagerarna placera ett levande djur i bagagehyllan och vad familjen tänkte som för det första gick med på detta och dessutom inte kollade till sin hundvalp under de 4 timmar och 25 minuter de befann sig i luften.
Jag känner verkligen medlidande med familjen som förlorade sin hund, men jag hade aldrig förlåtit mig själv i något av de respektive fallen!

Kokito
Stackars lilla Kokito som fick sätta livet till p.g.a. människors dumhet.

Previous Post
Friyay!
Next Post
Motivationen på topp

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0