theme-sticky-logo-alt

Har en flygvärdinna semester?

3 Comments

Hej! Tänkte höra om du har flygit till Australien någon gång eller om du vet hur hårda som är med sina regler om att ta in saker till landet, ex: bomullstussar, får man ta med det eller räknas det som växtmaterial? Och av nyfikenhet vilken är din längsta flygning? :) /Maria

Svar: Hejsan! Jag har faktiskt aldrig flugit till Australien, men min längsta flygning (i arbetssyfte) är nog till olika delar i Asien.
Jag kollade upp införselregler till Australien och hittade inget om bomull, men med växtmaterial (som alltså är förbjudet att införa) menas fröer, biologiska prover, animaliska produkter, etc. Det är även förbjudet att införa campingutrustning som varit i kontakt med marken och har man med sig golfskor ska dessa rengöras. Jag tror allt som kan påverka växt- och djurlivet är reglerat, men dubbelkolla med ditt flygbolag om du ska resa dit.

Hej :)
Har flygvärdinnor sommarlov eller semester ? :D är det som vanliga arbeten ? /Nicole

Svar: Hej! Flygvärdinneyrket är precis som vilket annat jobb som helst, vilket betyder att vi har semester (när man nu väljer att ta den). Som med “vanliga” arbeten får man jobba ihop semesterdagar som man året efter kan ta ut. Annars får man ta ut obetald semester samma år.
Sommarlov hade varit svårt att ha då det är högsäsong för flygindustrin! 🙂

Hej, en liten konstig fråga med jag undrar om man kan vara flygvärdinna och ha silikonbröst? Förstörs silikonen av alla upp och nergångar och av att vara så mycket i luften? Tack på förhand! :) /Jonna

Svar: Hej Jonna! Vilken rolig fråga! 🙂 Det är säkert fler som funderar över det så kul att du tog upp det.
Om silikonbröst påverkas av att flyga togs upp i ett avsnitt av Mythbusters som jag sett förut, och svaret är nej. Jag har även några kollegor som har silikonbröst och det verkar ju fungera bra.
Fortsätt fråga för ingen fråga är för konstig! 🙂

Previous Post
Ronny & Ragge åker flygplan
Next Post
Dita Von Teese som flygvärdinna

3 Comments

 • June 25, 2011 at 2:11 pm
  Nicole

  Hej ännu fler frågor!
  1. Efter studenten planerar jag att åka till Frankrike och vara au pair i ett år, är det positivt att ha på sitt cv för att bli flygvärdinna? 🙂
  2. Är det värt att plugga danska/norska/finska ? Är det speciellt meriterande? 🙂

  Kram.

  Reply
 • June 25, 2011 at 3:14 pm

  åh tack så mkt för din kommentar! Otroligt intressanta frågor 🙂 Kul att du är flygvärdinna. Har alltid undrat, om man som flygvärdinna åker med till Asien.. när åker man tillbaks igen? Antar väl att det ingår i jobbet att få bo på hotell men får man någon tid över till att stanna kvar i ett land, typ några dagar i Thailand och bada lite i pool och så? haha får man åker ju ändå en lååång sträcka 😀 Hur ofta är man “bortrest” som flygvärdinna? Hur kan en arbetsvecka se ut?

  kram!

  Reply
 • June 25, 2011 at 9:34 pm
  leila

  hej,vill gärna jobba på Emirates men tror du att jag måste kunna arabiska?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0