theme-sticky-logo-alt

Framtidens flygplan

2 Comments

Igår presenterade Airbus sitt framtidsplan för 2050 i London. I de nya planen kommer det inte vara några klasskillnader, så som economy, business och first class. Istället kommer planen delas in i tre olika zoner.

Den främre delen av planet kommer vara den “avslappnande”- eller “vitaliserande zonen”. Där är luften vitaminberikad och kabinen har stämningsbelysning medan man kan njuta av aromaterapi i massagestolar. Flygplanets tak kommer vara som ett fönster så man kan se himlen och stolarna kommer följa solens ljus och fällas bakåt när det blir mörkt.

I mitten kommer den “sociala zonen” vara. Där kan man mingla vid en bar eller spela virtuell golf.

Bakre delen av planet kommer vara för de som vill arbeta, den “smarta zonen”. En holografisk pop-up-skärm som drivs av passagerarens egen kroppsvärme finns vid varje stol.

Airbus vice vd Charles Champion tror att framtidens passagerare kommer vara miljömedvetna och därför satsar Airbus på minskad bränsleförbrukning, mindre utsläpp, avfall och buller.

Den främre avslappnande zonen i dagsljus.


Den främre delen vid mörker.


Nospartiet från utsidan.

flygplan
Virtuell golf i den sociala mittzonen.

flygplan
En ritning över framtidens flygplan. (Källa)

Previous Post
Vad vill ni veta? Jag svarar!
Next Post
Single serving friends

2 Comments

  • January 8, 2012 at 9:39 am
    Patrik

    Helt otroligt vad man kan bygga egentligen, finns inget stop. Men att åka med ett sånt plan är ju rena drömmen, se himlen öppna sig genom glastaket, helt magiskt en stjärnklar natt 🙂

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0