theme-sticky-logo-alt

Frågor & svar

3 Comments

Vilken fin blogg!!! Omg :D Jag är 15 år och jag har velat bli flygvärdinna sen jag var 7! Vilken utbildning gick du i gymnasiet? :) Är de någon gräns på hur mycket man ska väga? jag kommer att kolla på din blogg varje dag! :D så himla häftigt att det finns en flygvärdinna som har en blogg! :D är så himla glad :) //Mona

Svar: Hej Mona! Tack för den söta kommentaren! 🙂
Precis som du så ville jag bli flygvärdinna redan när jag var i sjuårsåldern. När jag skulle börja gymnasiet så ville jag ha valmöjligheter i framtiden så jag läste naturvetenskap. När man ska söka jobb som flygvärdinna så krävs det  dock endast att man har avslutad gymnasieutbildning, det spelar inte så stor roll vad man läst (bra betyg är i alla fall ett plus!).
Det finns ingen direkt maxgräns på vad man får väga som flygvärdinna, men ett krav som samtliga flygbolag har är att man ska vara i fysisk god kondition. Det är även för sin egen skull då det är en trång arbetsplats ombord på ett flygplan. Och samma sak åt andra hållet; man ska inte väga för lite heller då man ska orka dra de tunga serveringsvagnarna, m.m. Väger man för lite kan man även få andra problem uppe i luften, som t.ex. dåligt blodtryck, etc.
Om det är flygvärdinna du vill bli tycker jag att du ska satsa på det för du kommer älska det! Lycka till!

Hej! Jag halkade in här via google när jag googlade på flygvärdinna :) Jag jobbar som undersköterska och har nu tröttnat på det ganska rejält. Jag har de senaste fem åren drömt om livet som flygvärdinna och skulle absolut kunna tänka mig att köra utbildning och hela baletten. Men vet inte hur det ska fungera efteråt, vid ev anställning. Jag har hund och är ensamboende så det känns lite kört.. Men tack för en jätterolig blogg! Kramar /Anna

Svar: Hejsan Anna!
Att du har arbetat som undersköterska kommer vara ett stort plus om du vill söka som flygvärdinna. Allt inom vård, service och turism är meriterande inom flygvärdinneyrket. Att du har hund och bor ensam behöver inte betyda att du inte kan arbeta som flygvärdinna, men självklart gör det saken lite mer komplicerad. Det finns flygbolag som t.ex. endast flyger inrikes och då kommer man så gott som alltid hem samma dag, plus att man har lite normalare arbetstider. Då kan man ju alltid ha hunden på dagis eller hos dagmatte!
Mitt tips till dig är att kolla runt efter mindre flygbolag som flyger inrikes eller inom Skandinavien och checka med dem vad de har för arbetstider. Att vara flexibel är dock även det en merit så visa att du är villig att göra vad som krävs för att få jobbet. Allt löser sig tillslut! 🙂

Previous Post
Flight 447
Next Post
Smuggling

3 Comments

 • June 2, 2011 at 6:17 pm

  Wow vad glad jag blir att jag hittade din blogg! Jag har letat som en galning på internet om info om att bli flygvärdinna, vad för krav och hur det är jobba som det! Jag har inte än gymnasiekompetens (pga. en dum lärare på en folkhögskola suck…) Jag har gått en ledarskap och kommunikation utbildning det här året, är även utbildad bartender och har jobbat som bartender och nu ska jag läsa upp religion, affärskommunikation engelska och Danska steg 1! Eftersom jag bor i Malmö så tänkte jag att det är nog bra att kunna lite danska 🙂 Vad tror du? Har jag chans att lyckas som flygvärdinna? Och något jag har försökt leta reda på är vilket flygbolag ska man vända sig till? Och vad är viktigt att tänka på när man går flygvärdinna utbildningen? Har du något tips vart man ska vända sig om man bor i Malmö och vill gå utbildning som flygvärdinna? Jag kommer även starta mitt egna foto företag i höst för att kunna tjäna in lite pengar på sidan om. Är det tillåtet att ha med sin ganska stora kamera om man jobbar som flygvärdinna? Eller har ni någon begränsning hur mycket ni får ha med er? Fotografi är en stor passion men jag inte där än så jag kan försörja mig helt och håller på det/ vet inte ens om jag kan försörja mig helt på det. Hahhaaha många frågor men jag hoppas du ser min passion och vilja för att bli flygvärdinna. 🙂 Ha det bra och jag ÄLSKAR din blogg! Kram Mikaela

  Reply
 • June 2, 2011 at 10:25 pm
  Jila

  Hej!

  Undrar om du kan ge mig tips om vilket flygvärdinna utbildning är bäst?
  Jag har läst flera trådar om att man ska söka sig till ett flygbolag och söka utbildning där, men jag vet inte vilket företag som skulle vilja ha en 20 åring tjej som har ingen erfarenhet. Vet du? 🙂 skulle vara otrooooligt snällt av dig, du som har erfarenhet.

  älskar din blogg! fortsätt blogga! 😀

  Reply
 • June 3, 2011 at 10:55 am
  jehlyn

  hej!
  jag är en tjej på 13 år åldern, och jag är väääldigt glad att jag hittade din blogg!
  hur känns det att vara en flygvärdinna? och vart brukar din flygplan flyga någonstans? fick du bestämma ? alltså om du till exempel ville åka till spanien ? fick du bestämma ? var det svårt att lära in sig alla reglerna och sånt? vilken inriktning ska man ta om man vill blli en flygvärdinna?
  fåår man mycket betalt elr beror det på? 🙂
  jag är tacksam för ditt svar!
  kram! :*

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0