theme-sticky-logo-alt

Frågor & svar

1 Comment

Hej allihopa! Det blev ingen uppdatering igår eftersom det var lördag och jag ville njuta av en kväll i värmen tillsammans med trevliga kollegor. Ni hade säkert också planer, kanske schlagertema framför Eurovision Song Contest? 🙂

Jag ska inte uppehålla er denna söndagkväll heller särskilt länge, utan tänkte bara svara lite snabbt på en fråga:

Hej!
Kul blogg :)
Har en fråga….skulle gärna vilja jobba som flygvärdinna! Men hoppade av gymnasiet, och gick en privat yrkesutbildning i tre år för att bli frisör! Har fått problem med axlar, därför jag måste välja ett nytt yrke, och då lockar flygvärdinna mest! Är det ett MÅSTE med gymnasieutbildning, eller finns det företag som ser undantag? Vilka bolag rekomenderar du att jobba för? /Anna

Svar: Hej Anna! Ska jag vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte om en yrkesutbildning räknas om man vill ansöka, men jag kan säga redan nu att om du har problem med axlarna så är flygvärdinneyrket nog inte det första jag skulle satsa på. Det är ett ganska fysiskt arbete, och det i en negativ mening. En flygvärdinna ska dra och knuffa tunga trolleys, lyfta och skuffa bagage och bära kaffekannor dagarna i ända (kaffekannor låter kanske inte så jobbigt, men prova att gå med en stor fylld kanna i hälla-upp-kaffe-position medan du vattnar några hundra passagerare).
Jag vill inte vara den som dödar någons drömmar, så självklart tycker jag att du kan söka ändå. Men var bara förberedd på det så du inte blir besviken sen.

Lycka till!

Previous Post
Att bli flygvärdinna – sova på hotell
Next Post
AirTorture

1 Comment

 • June 21, 2011 at 11:06 am
  Olga

  Hej! Förlåt, har inte hittat någon annan plats var kunde jag ställa min fråga…
   
  Jag har ett par frågor ang utbildning? Jag är 21 snart och pratar svenska, men min modersmål är ryska, dock engelska 
  kan jag, men det är grund nivå… Är det ett måste att kunna engelska perfekt? Har jag några chanser ändå? Annars pluggade jag ett år till ambulanssjukvårdare, men hoppade av på grund av mamma ledighet.. Jag har erfarenhet att jobba med människor, har jobbat inom vård ( hemtjänst och äldreboende)och med barn, jobbat inom städbranshen och i livsmedelsbutiken..
  Tack och mvh Olga

  Отправлено с iPhone

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0