theme-sticky-logo-alt

Frågor & svar

2 Comments

Hej :) Jag vill bli en flygvärdinna genom det sättet du blev det på. För jag har hört dåliga rykten om de som tar betalt. Men det verkar inte finnas mycket på flygtorget. Borde jag ringa olika flygbolag i Sverige och fråga om de utbildar och kan man även ringa flygbolag i ex Danmark eller Norge? Hur ska jag ta mig till ????
Tack! /Nada

Svar: Hej Nada! Personligen rekommenderar jag inte att man går en flygvärdinneutbildning som man själv betalar för då man inte blir garanterad ett jobb efteråt. Dessutom kan du fortfarande inte söka de tjänster som kräver tidigare erfarenhet då man inte har någon flygerfarenhet, och söker man en tjänst som inte kräver någon erfarenhet så får du ju utbildningen.
Jag rekommenderar dig att hålla ögon och öron öppna, både på Flygtorgets hemsida samt att kolla runt på varje flygbolags hemsida. Kolla alla bolag i Skandinavien, eller varför inte i någon annat land? Självklart kan man ringa för att visa sitt intresse, men om det finns lediga tjänster så skriver de med största sannolikhet ut det. Till sommaren är det även många flygbolag som anställer “sommarfåglar”, alltså en säsongsanställning. Även till vintern kan det finnas säsongarbete och det ger en skjuts in i branschen, så håll utkik!

Det hade varit roligt om du la infler bilder på dig själv och dina resor! :) Kram /Sandra

Svar: Tack för tipset Sandra! Det är lite knepigt när man vill vara anonym, men jag ska bli bättre på att lägga in privata bilder. 🙂

hej flygvärdinnan! i have one more question 4 ya ^^
Varför måste flygvärdinnor oftast ha bra syn? /Ickra

Svar: Det var en bra fråga och jag ska säga varför jag tror att man måste ha fullgod syn som flygvärdinna, eftersom jag inte är helt säker på svaret. Som jag berättat tidigare så är det okej att ha glasögon/kontaktlinser så länge man ser perfekt när man använder sig av det. Orsaken till att synen är så viktig är att vi flygvärdinnor måste vara alerta och uppmärksamma när vi arbetar (därav uttrycket att man alltid ska vara fit for flight) och vi använder oss av hörsel, syn och luktsinne för att upptäcka en nödsituation (brandrök, en passagerare som är medvetslös, etc.). Ett exempel på en situation då synen är mycket viktig är när vi ska öppna dörrarna vid en evakuering och först måste titta ut genom det lilla fönstret för att se så det inte brinner utanför.

Previous Post
Pingviner kan flyga
Next Post
Gone flying

2 Comments

 • April 26, 2011 at 9:00 pm
  Leila

  Hejsan!
  Vad roligt att du har en sånt blogg. Verkligen jätte intressant att läsa eftersom jag själv har alltid velat bli flygvärdinna. Skulle du kunna ge några tips hur man kan börja söka jobb som flygvärdinna? Åldersgräns osv.

  Reply
 • December 28, 2011 at 11:27 pm
  mattias

  hejsan, jag undrar hur full får man vara på flyget? får man vara så full bara man är tyst och är lugn och att man bara sitter på sin plats?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0