theme-sticky-logo-alt

Frågestund

12 Comments

Hej kära ni!

Förlåt att jag inte uppdaterat! Jag har haft så dåligt samvete för att jag inte bloggat så ni haft något att läsa, men mitt internet har krånglat. Det har det aldrig gjort förut så jag var helt i chock. Sånt går ju inte för sig när man bloggar. 🙂
Jag har även varit ute och flugit så det har inte varit mycket tid över för att försöka fixa min internetuppkoppling, men när jag kom hem nyss så fungerade det igen. Teknikens under antar jag.

Jag har lite bloggtorka ikväll så jag tycker vi kör en frågestund! Ställ era frågor i form av kommentarer till detta inlägg (tidigare frågor som inte har fått svar än är medräknade). Fråga vad ni vill! Ju konstigare frågor desto roligare.

Svarar på frågorna imorgon eller på torsdag.

Ps. Om ni undrar över flygvärdinneutbildning, krav för att bli flygvärdinna, etc. så ta en titt längre bak i bloggen först (använd sökfunktionen). Svaret på er fråga kanske redan finns!

flygvärdinnaBild från Google

Previous Post
Fly safe!
Next Post
Fly away

12 Comments

 • August 2, 2011 at 10:47 pm
  Jesper

  Hej!
  Vad krävs det för att bli Purser hos flygbolagen? Är det erfarenhet eller vad är det som gäller? Vad innebär egentligen titeln, har man något större ansvar, behöver man gå någon speciell utbildning? Är det vanligt med killar som pursers?

  Reply
 • August 2, 2011 at 11:29 pm
  Lotta

  Hej!
  Jobbar du på Arlanda?
  Isf, är det ine svårt att ta sig ut dit varje gång du ska joba? Hr gör alla som inte har bil?
  Det är ju ganska dyrt med expresståget eller buss varje gång. Och om man börjar tidigt kanske det inte ens finns transport?

  Reply
 • August 3, 2011 at 12:43 am
  Emelie Olofsson

  Hej hej!! Emelie heter jag=) Åh så glad jag blev när jag hittade din blogg!! =D Du lever mitt drömliv =)
  Jag blev överlycklig och hoppade ordagrant av lycka! Fick sådant glädje rus! Det var så kul att läsa att det finns så många som mig som är tokiga i att flyga.. Jag kan själv sitta å titta på de vita strecken på himlen å drömma mig bort.. =P
  Jag är 24år och vill nu verkligen ta tag i denna drömmen=D Jag är orolig över engelskan, men har läst dina svar på det redan =)

  Nu har jag en fråga till dig, (jag har läst mycket i din blogg och bland andra frågor du svarat på och fått toppen bra hjälp!!) Men nu undrar jag lite om chaterflygvärdinnor..
  Jag är just nu intresserad av att jobba inom charter där jag har för mig att du förklarade att man då ofta har en massa övernattningar utomlands och är borta flera dagar, får göra vad man vill tills man ska flyga hem igen och så vidare..

  Min fråga är, om nu flygbolaget är ett charter bolag, innebär det då automatiskt att alla flygvärdinnor då blir charter värdinnor med allt vad det innebär? Eller har charter bolag även “vanliga” flygvärdinnor??

  Många Kramar =)

  Reply
  • August 3, 2011 at 1:12 am
   Emelie Olofsson

   Jo, Emelie här igen.. =D jag ska skicka en ansökan till det charterbolaget jag skrev om..
   De söker även oerfarna människor vilket glädjer mig =)
   Jag är 24år, 1,73cm, smal. Vårdat yttre.. Jobbat inom vården (hemtjänst) i ca 2,5år, även som vikarie på dagis under 4års tid till och från. Jag absolut älskar att jobba med människor, och att resa, flyga och se världen!
   Låter det som några bra referenser?? =D

   Jag söker till Landvetter, vet du om utbildningen bara går i Stockholm?
   Och OM jag nu skulle vara så tursam att få jobb där, finns det någon möjlighet om ledighet över jul?? Är det lätt att ta ledigt sådana högtider när man är nyanställd?

   Är det ofta flygvärdinnor råkar ut för magsjukan när de flyger under den sjukliga vintertiden?

   Lite frågor.. HiHi..
   Kram igen =)

   Reply
 • August 3, 2011 at 12:49 am
  J

  När man flyger t tex thailand ska man ju vaccinera sig o grejer… o när man som flygvärdinna måste åka till länder långt bort där dom rekommenderar att man ska vaccinera sig.. är d nåt som flygbolaget står för?
  hur ser din packning ut en vanlig jobbardag?
  vet att du inte vill säga din exakta ålder, men kanske om du är mellan 20-25 eller 25-30?
  har du fått någon arbetsskada än?
  det bästa & sämsta med o vara flygvärdinna?
  oj, många frågor nu =)

  Reply
 • August 3, 2011 at 9:08 am
  Sandra J

  Hej, jättebra blogg. ´
  Jag undrar om man ska bli flygvärdinna inom tex First Class eller business krävs det längre erfarenhet eller måste man går på fler kurser ?

  Mvh : Sandra J

  Reply
 • August 3, 2011 at 12:41 pm
  Frida

  vill bara börja med o säga att jag älskar din blogg!! 🙂
  jag har läst att de är lite längdkrav o sånt, men dom är inte så hårda på det. men jag är endast 156 lång, finns det någon chans att jag kan bli flygvärdinna ändå?
  Och ofta anställer dom inte en som 18-19 åring väl? har du något förslag på vad man kan göra så länge för att det ska se så bra ut som möjligt på sitt CV när man söker som flygvärdinna sen?
  Vad finns det för pappersarbete när det gäller inom flygbranchen, o hur utbildar man sig till det? 🙂
  Vad är det för fysiska tester man ska göra, kan du inte berätta lite mer om dom? 🙂
  Många frågor på en gång, haha!
  Kram

  Reply
 • August 3, 2011 at 2:15 pm
  Anneli

  Hej!
  Du om någon behöver väl verkligen inte be om ursäkt för dålig uppdatering! Jag har funderat lite mera kring min flygrädsla och hört att det är bra att bekanta sej med miljön i lugn & ro, alltså utan att man ska flyga. Därför undrar jag om det finns någon möjlighet att komma “bakom kulisserna” på Arlanda så nära planen som möjligt eller är det en helt omöjlig ide?
  Kram
  Flygrädda Anneli

  Reply
 • August 3, 2011 at 6:01 pm
  peter

  Hej flygvärdinnan! jo jag har en fråga jag antar att det finns reserver på flygplatsen om någon skulle bli sjuk, kan man t.e.x. flyga en vända och sedan vara reserv? och finns det reserv hemma s.k. standbye och reserv på flyg platsen. Sedan har jag en till fråga om nu kärran skulle ha något fel hur länge får besättningen vänta innan man kallar in en ny? med dom bästa hälsningar Peter.

  Reply
 • August 3, 2011 at 8:48 pm
  Lorena

  Hej jag har precis hittat din blogg och jag tycker att den är heeelt underbar!!!! Jag menar den första bloggen jag har verkligen fastnat för att läsa.. Du inspirerar många och även mig till denna yrket som nästan alla tjejer har någon gång drömt om. Själv så har jag fått chansen att utbilda mig till flygvärdinna och jag som älskar att resa och arbeta med människor tror att yrket skulle passa mig utmärkt, men jag har en liten fråga för man hör ju hit och dit om flygplan som krashar och så, har det hänt någon gång under din kariär som flygvärdinna och hur har du själv hanterat detta? Det är lite annorlunda resa någon gång om året med flygplan och tänka nä den kommer inte krasha och att vara flygvärdinna och flyga hela tiden och veta kanske kommer att krasha, hur hög är säkerheten osv? Och en till fråga nu känner jag mig nästan lite jobbig, om man jobbar på flyg som åker till tex. Asien och ska övernatta där för att det vila emellan vem är det som betalar för boendet, är det flygvärdinnan eller flygbolaget?
  Tack för din tid! =)

  Reply
 • August 4, 2011 at 1:45 am
  Paulina

  Har du varit i något ” tropiskt ” land någon gång som t.ex Hawaii, Karibien, Bora bora?
  Tack för skitbra blogg btw!

  Reply
 • August 4, 2011 at 8:53 pm
  ella

  Heej! Gud vad kuuuul att läsa din blogg och vad du gör.
  Men riskerar inte du att få sparken om du bloggar om vad ni gör eftersom ni har typ tystnadsplikt elr hur e det?
  För jag läste en annan flygvärdinnas blogg och efter ett tag så skrev hon att hon måste lägga ner för att hon rikserar att få sparken?

  Vad måste man läsa till för att bli flygvärdinna är såå intesserad pga av att jag läser natur i 3ring och vad behöver jag för utbilding efter gymnasiet?

  Har kollat runt på flera flygbolag men det verkar inte så många som söker så det verkar verkligen svår ska jag eller inte? :/ 😀 Puss & kram!

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0