theme-sticky-logo-alt

Förbjudna flygfilmer

1 Comment

När jag ändå talar om filmer med läskiga flygscener tänkte jag berätta lite om filmer som inte får visas ombord på flygplan.
Det finns flera filmer som utspelar sig ombord på flygplan och många av dessa är läskiga då det handlar om flygplanskapningar, terrorister, kraschar och andra olyckor. Det är ju inte så smart att visa såna filmer ombord på en flygning!

Här är en lista med några filmer som ni inte kommer se ombord nästa gång ni flyger:

Snakes on a plane – ormar på ett flygplan. Behöver jag säga mer?
Con Air – Klassiker från 1997. Ett flyg som ska frakta livstidsbrottslingar blir kapat av den livsfarliga psykopaten Cyrus “The Virus”.
Freefall: Flight 147 – Ett helt nytt flygplan tillhörande Canada World Airways har just lyft från Montreal mot Edmonton. När cruising påbörjats upptäcker man att det saknas bränsle. Hur?
Alive – Baserad på en verklig händelse när ett passagerarplan kraschar i Anderna år 1972. Nästan alla överlever. De som inte gör det blir uppätna.
Flight 93 – Historien om passagerarna som försöker återerövra sitt plan efter kapningen 11/9-2001. Planet som sen störtade nära Shanksville, Pennsylvania.
United 93 – Även detta en film om kapningen 11/9-2001. Fyra plan kapades, tre kraschade. Det här är historien om det fjärde.
Die Hard 2 – Kultfilm. En grupp terrorister har intagit en internationell flygplats med tusentals turister som gisslan. Död och förödelse. Flygplan som är i desperat behov av bränsle. Bruce Willis räddar dagen!
Passagerare 57 – Terroristen Charles Rane är ute på sin femte terroristattack, vilket betyder bad news för passagerarna på Flight 163.
Red Eye – Lisa Reisnert, som hatar att flyga, hamnar bredvid en flört från flygplatsen ombord på en nattflygning från Miami. Strax efter avgång visar sig denne man ha onda avsikter…

flygplan
F
ilmen Airplane! (Titta vi flyger på svenska) från 1980.
(Källa)

Previous Post
Single serving friends
Next Post
Snyggast blogg

1 Comment

  • June 15, 2011 at 4:35 pm
    Jenny

    Jag har en fråga som kanske kan tyckas konstig. Alla har väl hört talas om 10000 meters klubben och varje gång jag ska flyga med min pojkvän så får man kommenterar som “ska ni gå med i 10000 meters klubben hehehe”. Men frågan är ju, knackar verkligen flygvärdinnan på om dom ser ett par gå in på toaletten? Har du knackat på och bett passagerare öppna toalettdörren då du misstänker något?

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0