theme-sticky-logo-alt

Flygvärdinnor vilotid

6 Comments

Godmorgon! Det har varit en vecka med oregelbundna tider, vilket brukar vara ovanligt på ett flygvärdinne-schema. Vanligtvis brukar arbetsveckorna vara antingen tidiga eller sena, alltså morgonflighter eller eftermiddag- och kvällsflighter. Och nu om sommaren kommer det även en och annan nattflygning. Orsaken till att man allt som oftast har antigen eller är p.g.a. att man måste hinna vila ned sina flygtimmar innan man kan påbörja nästa arbetspass. Minimum-vilan är alltid 12 timmar, vilket betyder att man alltid har minst 12 timmar innan nästa arbetspass kan påbörjas, men arbetar man mer än 12 timmar måste den totala tiden vilas ned. Läs mer om flygbranschens regler och bestämmelser HÄR.

Jag ska se om jag hinner svara på era nyinkomna funderingar snart. Ni kommer på så mycket roligt att fråga om så frågorna bara rasar in! Fortsätt så. 🙂

Nu ska jag iväg till jobbet så ha en fin dag så länge!

Fly safe!

Previous Post
Snabbt inlägg
Next Post
Pan Am – det mest glamourösa sättet att flyga

6 Comments

 • August 11, 2011 at 12:13 pm
  Jen

  hihi de är så skoj att du vill att vi ska fråga frågor! 😀 de känns roligt att fråga då när man vet du vill svara på våra funderingar=)

  Reply
  • August 16, 2011 at 9:19 am
   Flygvärdinnan

   Klart!! Det är ju delvis därför jag har bloggen, för att kunna ha kontakt med mina fina läsare. 🙂
   Fråga på!

   Reply
 • August 11, 2011 at 12:35 pm
  Em

  HEJ!

  Hittade precis din blogg och blev så glad! Jag söker just nu jobb som flygvärdinna och skall göra läkarundersökningen nu. Jag undrar bara vad de kollar på den? Vet du det? Om man varit sjukskriven en månad på grund av depression ganska nyligen men mår väldigt bra nu och aldrig varit sjukskriven innan, finns det då risk att man inte får jobbet då? Måste man berätta det?

  Vore tacksam för svar snarast då det är rätt snart jag ska dit. Jag är en väldigt ärlig person, så jag kommer självklart svara ärligt om läkaren frågar. Blev bara nyfiken på om du visste/vet hur “hårda” de är…?!

  M v h

  / Em

  Reply
 • August 11, 2011 at 9:43 pm

  Jag har velat bli flygvärdinna men har inte haft möjlighet att tar några utbildning, därför undrar jag hur lång tid det tar. Jag har lite svårt med engelska, däremot kan jag flytande thailändska och svenska. Kanske du kan ge några tips.

  Reply
 • August 11, 2011 at 11:47 pm

  Hoppas du får en bra vila 🙂 Du en fråga! Får flygvärdinnor ha facebook att det står vart dom jobbar och vilket flygbolag OCH får ni ha bilder på er själva i uniform och så? 😀

  Reply
 • August 12, 2011 at 12:19 pm
  lea

  Hejj!!

  Jag googlade runt så hitta jag din blogg ,har läst den nu 3-4 dagar nästan alla inlägg 🙂 … det har varit ett dröm jobb för mig sedan tidigt ålder, men ist så plugga jag vidare, och jobba några år inom min bransch. Efter så många år, så äntligen sökte jag till ett bolag, och nu har dom har kallat mig på intervju, jag är där nästa vecka. Jag undrar verkligen hur det gick under din intervju, vilka frågor frågar dom ? Hur svara du ?? T.ex om dom frågar varför just dig? vad kan du tillbringa vår bolag? Vad säger man då? snälla kan Du ge några exp, på frågor och svar… Jag är väldigt nervös, och verkligen vill ha jobbet, och förresten jag är 28 år och vet ej om jag får sansen till fler intervjuer !!! 🙁

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0