theme-sticky-logo-alt

Flygvärdinnefrågor

7 Comments

Hej. Jag e 16 år och 156cm , jag drömmar om att bli flygvärdinna direkt när jag blir 21. Jag läser frisör linjen på gymnasiet första året och jobbar extra på apoteket. Är det bra för cv:et senare? Och kommer jag ens kunna bli flygvärdinna om jag bara är 156 ? Kan jag inte ja klack skor så man blir lite längre. Tacksam för svar, mvh Hawzhin

Svar: Hej Hawzhin! Längdkravet för att bli flygvärdinna brukar ligga runt 160-165cm, men jag vill aldrig vara den som krossar någons drömmar och uppmanar alltid folk till att söka ändå. Det finns ju flygbolag med mindre flygplan där det kanske inte gör lika mycket om man är lite kortare. Så sök!
Som jag berättat tidigare är allt inom service meriterande när man söker jobb som flygvärdinna, och om du arbetar på apoteket har du förmodligen kundkontakt? Det är i så fall något du ska lyfta fram i ditt CV. Som frisör brukar man även vara social och prata mycket med sina kunder, och det kan du även påpeka.
Wish you all the best! 🙂

Oh my god, jag är så glad att jag hitta din blogg.
Det är så att jag bara har en dröm, det är och bli en flygvärdinna.
Jag har hört att svenska flygbolag har stränga lagar, att man ska vara lång osv osv.
Jag är endast 160cm men jag kan flertals språk. ( Svenska, Engelska, Franska, Assyriska, Arabiska & Italienska) Tror du man kan söka jobb som flygvärdinna i ett annat land som inte har så höga krav.
Och en sista fråga, måste man läsa till flygvärdinna eller något sådant? Är det någon slags krav på gymnasie kurser. Något man måste måste läsa?
Jag skulle va jätte tacksam för svar, tack tack tusen tack i förhand!:)
Hälsningar, vall.

Svar: Hej! Vad kul att du hittat hit och att vi delar en dröm! 🙂
Wow, vad många språk du kan! Det är en supermerit! Det här med att flygbolag har stränga krav tycker jag är lite varierande. Det finns flygbolag utomlands som har mycket strängare krav än många svenska bolag. 160cm borde inte vara något problem.
Nej, man måste inte läsa till flygvärdinna utan man får hela utbildningen av flygbolaget vid anställning. Ett minimumkrav för att få anställning brukar dock vara att man har avslutat gymnasieutbildning. Det spelar ingen roll vad man har läst på gymnasiet.
Lycka till med din dröm! 🙂

kan du inte svara på denna fråga?! och vara ärlig, skulle jätte gärna vilja veta….. men e det sant att flyvärdinnor ligger runt mycket och de flesta är med i 10,000 miles club. Tycker det verkar nice om jag ska vara ärlig, men går det bara att dom ligger med passagerarna sådär. Kan du snälla inte berätta mer om det /Sara

Svar: Haha, vilken rolig fråga! Nej, det finns ingen statistik på att flygvärdinnor “ligger runt mycket”. Majoriteten av mina kollegor har förhållanden. Jag tror inte många av oss flygvärdinnor är med i 10,000 metersklubben eftersom vi vet hur snuskigt det är på flygplanstoaletterna (tänk er alla killar som står upp och kissar i turbulens!). Att ligga med passagerare är ett stort moraliskt NO-NO! Speciellt inte på arbetstid! Det hade man nog fått sparken för. Vad man sedan gör på sin fritid om man fått ett telefonnummer av en passagerare är en annan sak, men det är nog inte heller en vanlig syn.
På flygbolag där man har veckostopp kan det kanske hända lite mer crazy saker, för det är ju som en veckas betald semester tillsammans med en förhoppningsvis trevlig besättning.
Personligen skiljer jag på arbetsliv och privatliv, och det har alltid varit viktigt för mig.

Hej! :)
Jag har en fråga: får flygvärdinnor vara synskadade? Jag ser med ungefär 15% på ena ögat, bara i gråskala. Det andra ögat är ett plastöga som jag alltså inte ser någonting med. Jag skulle jättegärna vilja bli flygvärdinna om några år (är sexton nu), är det möjligt trots min synskada? /Miri

Svar: Hej Miri! God syn utan korrigering (linser och glasögon kan ibland godkännas av vissa flygbolag) är ett krav när man söker jobb som flygvärdinna. Detta på grund av att vi flygvärdinnor måste kunna använda oss av alla sinnen och vara uppmärksamma på t.ex. olyckor och sjukdomsfall. Jag vill som jag sagt tidigare inte vara den som krossar någons drömmar och därför vill jag inte säga åt dig att ge upp. Vill du bli flygvärdinna ska du söka! Var bara beredd på att god syn allt som oftast är ett krav.

Previous Post
Flygvärdinnan uppdaterar
Next Post
Djur i cargo/kabinen

7 Comments

 • October 2, 2011 at 8:19 pm
  L

  hej jag undrar vad som krävs för att bli flygvärdinna? va är det för utbildning? hur lång är den? och är antagnings betygen höga?? hehe jag är lite sugen på yrket men vet ganska lite om hus man söker dit?

  Reply
 • October 2, 2011 at 8:53 pm

  Tack för svaret!! <3

  Reply
 • October 3, 2011 at 10:25 am
  Olivia

  Hej!
  Vill först bara påpeka att din blogg är super bra och jag tycker det är så fint av dig att du tar dig tid och svarar på allas frågor 🙂
  Hur som helst, om en månad ska jag flyga till thailand, och vi har ingen mellanlandning utan kommer flyga i 13h sträck. Vi kommer flyga över kväll/natt (thailändsk tid), men det är ju inte natt utan eftermiddag och kväll för oss. Så jag kommer antagligen inte sova. Men hur laddar man upp inför en så lång flygtur? Får man lov att köpa med sig något snack som kex, choklad osv? Sen är det tyvärr shared tv, men jag hade tänkt ta med min lilla laptop, får man lov att ha den igång under tiden man flyger? För att se på film tex. Det är första gången jag flyger så länge, och har börjat inse att det verkligen är många timmar.

  Reply
 • October 3, 2011 at 10:26 pm
  Olivia

  Hej igen 🙂 Kom på en till fråga, hoppas det är okej 🙂 Vi kommer flyga över natten eller hur man säger. Så dom släcker ner för att man ska “sova sig in i rätt tidzon”. Men som sagt lär inte jag sova eftersom det är eftermiddag och kväll enligt min tid. Men är det big no-no att man då exempelvis sitter och pratar, ser film (med hörlurar, tänker på ljuset från dator), alltså ja för lite oväsen helt enkelt? Mest eftersom det kommer vara nedsläckt och det är meningen att dom som vill ska kunna sova…

  Och lite allmänt tips på lämpliga kläder att flyga i skulle jag bli superglad av 🙂 Eftersom det antagligen kommer vara kallt hemma (november) och man flyger till ett varmt land. Hur gör man liksom?! Jag vet ju att det är ganska kallt på flygplanet, men du som är lite av en expert och har erfarenheten kan nog komma med dom bästa tipsen 😉

  Reply
 • October 17, 2011 at 4:51 pm
  Hannah

  Hej! Jag har en liten följdfråga angående god syn. Jag har smärre synfel på båda ögonen och använder glasögon/linser dagligen. Är dörren helt stängd för mig eller har jag fortfarande en “god chans” att bli antagen till en utbildning?
  Tacksam för svar

  Reply
 • April 23, 2014 at 11:56 am

  Hej! Jag kan prata Svenska, engelska, Thai och Franska och har alltid velat bli en flygvärdinna sen jag var 9. Nu är jag 14 och undrar om det är smart att man studera i universitet i turism,fritid och restaurang och sedan jobba på resturang i 2 år?
  Och om man har studerat i Sverige, och jobbat i 5-10 år och vill jobba för flygbolag utomlands (Thai airway) vad ska man göra då?
  Tror du det finns en chans att jag får jobb där?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0