theme-sticky-logo-alt

Flygvärdinne-apps

3 Comments

Nuförtiden har väl så gott som de flesta en smartphone. Faktum är att jag vet inte hur man klarade sig utan innan det kom! Det är väl precis som med alla bekvämligheter, man lär sig att bli beroende av det.

Hursomhelst är en smartphone ett bra tidsfördriv när man t.ex. väntar på sitt flyg. Här är några apps för den flygvärdinne-intresserade:

flygplats flygvärdinna
Airport Terminal – ett flygvärdinnespel där man ska driva en flygplats, med allt från check-in till boarding.

flygvärdinnaClassic Stewardesses – fina bilder på flygvärdinnor genom tiderna.

cabin crewFlightLife Organizer – Detta är egentligen som en kalender för flygvärdinnor där man kan
fylla i sitt
flygschema och hålla reda på check-in och check-ut tider, m.m.

Previous Post
Res med stil
Next Post
Kort godnatt

3 Comments

 • July 5, 2011 at 12:48 pm
  Jen

  Hej!

  Har precis läst klart hela din blogg! mycket underhållande läsning, dock några dagar. Jag glömde skriva ner mina frågor men dem kommer säkert komma upp här allt eftersom. Några saker jag dock minns och vill fråga är..

  Vill du möjligtvis avslöja grundlönen?
  För när jag läst runt lite så verkar den inte vara så hög är de alla extra inkomster som du skrivit om som blir en stor summa? Vad för grundlön bör man ha som minimum tycker du?

  Och ang lön har du skrivit om provision, hur funkar de. får alla som arbetat de passet dela på all provision ni drar in under den flygningen?

  Om jag förstått de rätt så tjänar en flygvärdinna som har mer charter resor mer än de som har “vanliga flygningar” utan stop?

  Måste man som flygvärdinna ha klackskor?
  Får man välja att ha byxor istället för kjol?

  Får en flygvärdinna ta åksjuketablett under sitt arbetspass?

  Tidigt i din blogg kunde man läsa om att ditt flygbolag fick bo på fina hotell, Men du skrev också “Varje flygbolag har olika krav på hur bra hotellet måste vara (detta ska jag berätta mer om en annan gång).” Kan du inte berätta mer om detta. Vet du vilka bolag som är “kända” för att ha finare hotell till sin personal samt vilka som har lite lägre standard.

  Tack för en kanon blogg och för att du verkar svara på alls frågor, så skoj! 🙂

  Reply
 • July 5, 2011 at 8:17 pm
  Jen

  Hej igen!

  Kan inte riktigt slita mig härifrån, vill veta allt!
  Vilka flygbolag skulle du rekommendera att söka arbete hos?
  De här med att vara standby, och man har en timme på sig att ta sig till flygplatsen. va händer om man tex bor exakt en timmes bilresa från flygplatsen får man extra tid på sig eller har man svårare att få jobb bara för man bor långt ifrån.. vad tror du?

  Reply
 • July 6, 2011 at 2:14 am
  Jen

  Att arbeta i first class osv, är de något man utbildar sig till separat eller väljer man för dagen bara vem som jobbar där, tjänar man mer?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0