theme-sticky-logo-alt

Flygvärdinnan undrar

9 Comments

Såg ni Pan Am igår? Vad tyckte ni? Kommer ni fortsätta följa serien? Är det något ni undrar över?
Låt mig veta!

Pan AmKälla

Previous Post
Påminnelse: Pan Am-premiär ikväll!
Next Post
Välkomna ombord!

9 Comments

 • October 17, 2011 at 1:05 pm
  Linn

  Hej flygvärdinnan! 🙂
  Så glad att jag hittat din blogg, har sträckläst i en timma nu och känner mig omöjligt ännu mer inspirerad att fullfölja drömmen som flygvärdinna!
  Har lite frågor som jag skulle bli super glad om du ville svara på! 🙂

  1. Jag bor i Umeå, och undrar hur möjligheterna att kunna komma hem ser ut, om jag tillexemepl har min bas på arlanda. Om jag exempelvis flygs hem till Arlanda efter att ha varit på resande fot ett par dagar – lämnas jag då själv att hitta flight hem till Umeå, och måste stå för det själv? Eller är det något flygbolagen tar hänsyn till, och kan ordna?

  2. Kan du generellt säga om det är mer attraktivt att flyga inrikes, innom europa eller till andra världsdelar? Sedan undrar jag också om man kan flyga till en blandning av massa länder, eller har man sin speciella rutt, tex att man endast flyger mellan Sverige, UK och Italien? Kan tänka mig att det säkert ser olika ut från olika bolag, men kanske finns det något genomgående mönster?

  3. Om man tex har en långflygning till låt säga Thailand, blir man satt på hotell då i väntan på nästa flygning? Hur länge kan det vara, och ungefär hur är standarden på de hotellen man får bo på? Hur ser ledigheten ut? Har hört att man kan jobba konstant i kanske en eller två veckor, för att sedan ha tio dagars ledigt? Får man välja själv vart man vill ha denna ledighet, eller flygs man hem till sin bas?

  4. Har du någon aning om hur stor chans det egentligen är att få jobbet som flygvärdinna? Och på vilket bolag man har störst chans, kan tänka mig att det finns mer och mindre populära? Jag är 21 år, har bott och arbetat i London på Armani, också på ett museum som besöktes av hundratals turister varjedag. Här i sverige har jag arbetat i butik, och inom äldreomsorgen. Älskar verkligen att jobba med människor, få andra på gott humör och njuta av livet! 🙂 Problemet jag kan se, är att jag inte direkt är smal. Jag väger 70 kg till mina 167 cm, och detta är något jag oroar mig över.. jag skulle självklart kunna gå ner i vikt – har du någon aning om det är någon “maxvikt” för flygvärdinnor? Jag tänker inte ur “snygghetsvinkel”, utan mer för att jag hört att flygvärdinnor ska vara normalviktiga/smala, för att inte.. ja, “dra ner planet”, haha, eller vad säger man? Lät dumt. 😛

  Oj, det blev långa frågor, 😛 Hoppas det inte blev allt för jobbigt att läsa!
  Ha det så fint och fly safe! 🙂

  Reply
 • October 17, 2011 at 3:16 pm
  sara

  Hejsan. Hittade din blogg igår kväll och jag satt till kl4 på morgonen och läste.
  Jag har nämligen sökt till flygvärdinna-utbildningen i Belgrad och väntar på svar. Men det finns en sak som jag har försökt hitta bland alla frågor och svar på din blogg men har inte lyckats. Nämligen hur det ligger till med privatlivet som flygvärdinna? Kan man med det yrket kunna ha pojkvän eller familj? Hur kan en vanlig vecka se ut för dig vad det gäller jobb och ledighet?

  Reply
 • October 17, 2011 at 6:38 pm
  peter

  Hej igen! jo serien var väl ganska ok i varje fall inte tråkig, jag tror inte det har gått något liknande i svensk tv vad jag känner till i varje fall, möjligen någon dokumentär med samma tema.Jag ser fram mot fråge stunden senare med dom bästa hälsningar Peter.

  Reply
 • October 17, 2011 at 8:31 pm

  Kommer absolut fortsätta att se serien! Den gjorde mig bara ännu säkrare på att jag vill utbilda mig till flygvärdinna inom snar framtid. Har en fråga till dig, har läst i bloggen att du rekomenderar att man skickar in cv till flygbolag. Tips på några? Hur får man kontakt med dem? är det onödigt att gå exempelvis cat of sweden när ett flygbolag kan betala utbildningen? Tack för en inspirerande blogg!
  /Veronica

  Reply
 • October 18, 2011 at 6:13 pm

  ååh jag missade men tänkte kolla på play vid tillfälle 🙂

  Reply
 • October 19, 2011 at 5:46 pm
  Anna

  Jag såg på det 🙂
  Det var faktiskt jättebra! Jag har skickat en vänförfrågan på Facebook till dig!!

  Kram 😀

  Reply
  • October 21, 2011 at 11:00 am
   Flygvärdinnan

   Den är accepterad! 😀
   Kram

   Reply
 • October 29, 2011 at 5:07 pm

  Det var en av de bästa serierna jag sett på länge! Absolutely LOVE it! Kommer definitivt att fortsätta se! Min favorit karaktär är Kate 🙂

  Reply
 • November 7, 2011 at 3:27 am
  Rasmus

  Jag kommer att följa den serien ja =) Precis som jag följde Stockholm-Arlanda. =) Mycket bra serier må jag säga!

  Är just i detta nu inne på avsnitt 6 😉

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0