theme-sticky-logo-alt

Flygvärdinnan som fick nog

0 Comments

Har ni hört talas om flygvärdinnan som fick nog? Eller rättare sagt flygvärden som “quit his job with style”?

Den 9 augusti 2010 klockan 11:45 landade han, Steven Slater, för sista gången som flygvärd för sitt bolag JetBlue Airways på JFK-flygplatsen i New York. Under de-boarding började en passagerare att tjafsa med honom om bagage, diskussionen urartade och Steven fick nog. Han meddelade samtliga passagerare och kollegor ombord via PA-systemet*:

“Till passageraren som just har kallat mig för en motherfucker, dra åt helvete. Jag har varit i den här branschen i 28 år och jag har fått nog.”

Sen tog han två öl ur en trolley, öppnade den armerade* flygplansdörren och tog rutschkanan (a.k.a. slide på flygplansspråk) ut.
Detta är såklart inget man gör ostraffat och Steven blev häktad, men senare släppt mot borgen och hyllas som en hjälte för att han sa upp sig med “stil”.

steven slater
En Steven Slater-inspirerad T-shirt.

steven slater
Flygvärden som fick nog: Steven Slater
(Källa. Bilder från Google)

*armerad – några av nödutgångarna på ett flygplan har en s.k. slide (rutschkana) inbyggd. För att dessa ska “aktiveras” så armerar (eng. arm) man dörren. När man landar och ska öppna flygplansdörrarna för att komma ut (utan att använda rutschkanan) disarmerar (eng. disarm) dörren igen.
*PA-systemet – kommunikationssystemet ombord på ett flygplan. PA = Public Announcement

Previous Post
På en flygplats
Next Post
Freedom Fighters Headgear

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0