theme-sticky-logo-alt

Flygvärdinna eller pilot?

0 Comments

Idag blir det tidigt incheck så jag slänger iväg ett inlägg här på morgonkvisten så får vi höras senare.
Då vet man aldrig vart jag kan befinna mig!

Så länge får ni en bild på en cool pilot och en liten snabb historia:
Den handlar om när jag satt i cockpit för första gången, något man brukar få göra under sin linetraining* som flygvärdinna. Jag blev helt amazed! Jag trodde ett tag att jag ville bli pilot efter det, det var en så häftig upplevelse och deras jobb verkade så intressant, viktigt och utmanande. Men efterhand så insåg jag att man har ett mycket roligare och socialare arbete som flygvärdinna. Då får man träffa så många nya ansikten och vara den personliga “skötaren” för alla våra fina passagerare!

pilot

*linetraining = praktisk träning som varje flygvärdinna har tillsammans med en instruktör-flygvärdinna. Varje flygbolag bestämmer hur många linetrainings man måste genomgå efter avslutad kurs (beroende på om man arbetat som flygvärdinna tidigare eller ej). Den sista linetrainingen kallas för linecheck och när man klarat den är man färdig att flyga med egna vingar.

Previous Post
Flygvärdinnan på språng
Next Post
Flygvärdinnan på nattstopp

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0