theme-sticky-logo-alt

Flygplansmat

0 Comments

Jag vet att jag skrivit om detta förut, men det känns som att det är ett ständigt aktuellt ämne för oss alla som flyger mycket. Och det är flygplansmat!
Många undrar varför den måste vara så äcklig och jag håller med om att jag tycker att många flygbolag inte lägger mycket energi på att servera en god, näringsrik och mättande måltid ombord. Ofta blir mat inte mätt och ibland är det helt enkelt oätbart.
Min mardrömsresa var när vi flög till Peru med Air France och fick mat en gång precis efter takeoff och sen en fruktkaka och en muffin till frukost innan landning – på en tiotimmars flygresa! De resterade timmarna kunde man få miniglassar eller torra små mackor om man ville stoppa sig med socker och kolhydrater (precis vad man borde äta när man flyger… NOT!).

Jag är kanske lite bortskämd gällande mat nuförtiden om jag jämför Norwegians crewmat (som jag nästan aldrig åt utan tog med egen hemifrån) med den mat som vi serverar ombord på våra private jets. Men eftersom jag ibland skickas hit och dit med olika flygbolag får jag testa på annat också, och SAS till exempel har oftast god, lite hälsosammare och lyxigare mat. Och i deras business lounge på flygplatserna finns flera alternativ av varm mat, snacks, frukt och dricka. Och när jag flög i deras business class var maten helt outstanding!
Jag har en tendens att fota maten…

flygplansmat
Previous Post
Where to next?
Next Post
Rampage

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0