theme-sticky-logo-alt

Flygplanshotell

4 Comments

Nu är jag hemma igen. Jag blev såklart kallad på min standby igår (trots min känsla att jag skulle klara mig) och fick en trevlig liten slinga med övernattning. Nu är jag dock ledig!

Jag hade fått en fråga angående standby och om det ingår i en vanlig arbetsperiod. Ja, det gör det och räknas in i månadslönen, så vi får alltså inte något extra betalt för detta om vi inte blir utkallade. HÄR kan ni läsa mer om hur standby fungerar.

Ska ni ha någon semester i sommar? Jag brukar inte ta så mycket semester under sommartid då vi ändå är lediga rätt mycket tack vare våra arbetsnycklar och sommaren i Sverige är värd att stanna hemma för (oftast i alla fall). Jag brukar spara min semester till hösten och vintern då man behöver komma iväg till solen. Men så har jag ju även lite stopp på härliga exotiska platser så det blir ju gratissemester!

Om ni vill uppleva något annorluna rent hotellmässigt ska ni besöka flygplatsen Teuge 15 mil utanför Amsterdam där det  Sovjetbyggda planet av typen Ilyushin 18 har lämnat sin tjänst i luften för att bli ombygg till lyxig hotellsvit.

flygplan
Källa

Previous Post
Att bli flygvärdinna – förkylning
Next Post
The Air Strip

4 Comments

 • April 13, 2011 at 8:25 pm
  Nanna

  Hej!
  Jag googlade på “flygvärdinnejobb” och fann din fantastiskt intressanta blogg, som jag nu suttit fastklistrad vid ett bra tag! Jag har själv en dröm om att bli flygvärdinna, efter att ha jobbat som reseledare. Har du några tips hur jag ska nå min dröm? Vilka bolag jag ska kontakta & hur? Kanske det är för sent nu, då de kanske redan rekryterat för vår/sommaren? Jättetacksam för svar, gärna via mail! Din blogg kommer jag såklart fortsätta läsa..! 🙂

  Mvh
  Nanna

  Reply
 • April 13, 2011 at 8:50 pm
  Nada

  Hej vilket flygbolag jobbar du på i Sverige? Har du åkt till andra kontinenter än Europa?
  Och om det inte är för personligt, men hur mycket tjänar du (en flygvärdinna) ungefär?
  Tacksam för svar!

  Reply
  • April 13, 2011 at 10:10 pm
   Flygvärdinnan

   Vilket flygbolag jag arbetar för ingår i min anonymitet så det kan jag tyvärr inte avslöja. Men att jag flyger till länder utanför Europa kan jag berätta att jag faktiskt gör samt att jag tjänar rätt bra som flygvärdinna. 🙂
   Läs mer om flygvärdinnelön här: https://flygvardinnan.se/?p=726

   Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0