theme-sticky-logo-alt

Flygbiljetter

0 Comments

Här sitter jag och fryser på ett hotellrum och har skruvat upp värmen i hopp om att tina upp mina frusna fossingar. Winer is coming säger jag bara! Det snöade hemma i Helsingborg häromdagen, och även om jag och Jack redan har börjat spela julmusik på morgnarna så känns det som att sommaren försvann alldeles för tidigt. Men jag längtar ändå till december och julen! Inte för att det kommer hända något speciellt på julafton, men hela månaden är bara så mysig. Jag skulle egentligen ha varit ledig över både jul och nyår, men när jag kom hem från min semester väntade ett mail där det stod att jag skulle gå på motsatt schema, vilket betydde att dessa helger nu blir arbetsdagar för mig.

Det jag mest ser fram emot är dock januari egentligen. Vår långresa till Thailand blir förhoppningsvis av då. Vi försöker spara för fullt och tittar på flygbiljetter och jämför priser mellan de olika flygbolagen. Vi kan inte boka något riktigt än dock, jag måste få min ledighet godkänd först. Och så behöver vi spara lite till…
Vi har en “travel money-burk” hemma där vi lägger all småväxel, pengar från pantade burkar och det vi tjänat när vi sålt massa skräp från vinden. Det är bara lite extra småpengar, men i Thailand räcker det långt. Jack, som är superduktig och kunnig när det gäller fotboll, satsar även lite pengar på olika fotbollsmatcher några gånger i veckan och vinner ganska ofta på det. Så där har vi också en extrapeng. Och sen hoppas vi såklart på en lottovinst!
Jag måste bli bättre på sånt här i allmänhet, att spara alltså. Eller duktig på trading, betting, poker eller annan “bli rik snabbt”-grej. Man ser casinon-ads i var och varannan reklampaus nuförtiden.

Jag har förresten många gånger fått mail med frågor om vart man hittar bäst flygbiljetter till billigast pris. Det är lite svårt att svara på då det priskrigas hela tiden och man själv måste göra research inför respektive resa, men jag använder mig oftast av Momondo där man får upp billiga alternativ. Och så brukar jag dubbelkolla på det föreslagna flygbolagets hemsida om det eventuellt är billigare att boka direkt genom dem.
Jag tycker det är kul att göra sån här research när jag ska på semester! Även när det gäller hotell och saker att se och göra. Det tar lite tid, men oftast är det värt det och man kan ibland spara ganska mycket pengar på det.

strand
En bild från Barfota i somras. Nästa strandbild blir förhoppningsvis från Thailand i vinter!

Previous Post
Machu Picchu
Next Post
Städdag

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0