theme-sticky-logo-alt

En flygvärdinnas skönhetsbekymmer

16 Comments

flygvärdinnan

God kväll mina molntussar!

Ikväll fick jag inspiration till ett inlägg av Tessie (en av mina fina läsare) som var så snäll och svarade på min fråga om varför jag, som vanligtvis har normal-torr hy, får blank hy efter en lång dag i luften.
Jag låter henne beskriva hur det ligger till eftersom hon formulerade det så bra:

Det kan gott vara så att du, med normal-torr hy, blir blank eftersom huden reagerar på den torra luften. Torr luft suger nämligen åt sig all fukt den kan – det är ett faktum (detta är vanligt för AC (både AirCondition och AirCraft). ;) Det som händer då är att huden alltså berövas otroligt mycket fukt och “känner av” att den blir torr. Då vill huden skydda sig själv genom att sätta igång vår egna “smörj-process”, alltså våra talgkörtlar som producerar fett. Men egentligen är det ju inte fett huden behöver, utan fukt (som är två helt olika saker) och det blir därmed en överproduktion – på ren svenska du blir blank på ytan.

Fukt dock, kan huden aldrig få för mycket av och det bästa du kan göra under arbetstid är att använda fuktspray som ersätter den fukt huden blir berövad. Går lika bra att använda vanligt ansiktsvatten i sprayform. (Men inget adstringerande som innehåller alkohol – kolla om något i innehållsförteckningen slutar på -OL = alkohOL, som har uttorkande egenskap) Fuktspray kan sprayas över make-up utan att lämna spår eller förstöra en flygvärdinnemake som skall hålla i 15 h! Raka motsatsen..

O det bästa du kan göra som pre + post-rutiner är att skrubba. Peeling är nyckeln, av ca 1000 anledningar.. Nästan! Men det du skall lägga mesta slantarna på, och aldrig slarva med mellan flygningar, är nattcremen. Det är den huden kan ta åt sig av mest och den gör bäst nytta!

flygvärdinna smink

flygvärdinna

Tack så jättemycket Tessie för ditt utförliga (och roliga!) svar. Jag blev jätteglad att du svarade och det lärde mig massor. Från och med nu ska jag alltid köra nattcreme och införskaffa mig en fuktspray. Jag har tidigare testat olika ansiktssprayer från The Body Shop, men har slarvat mycket den senaste tiden.

Hoppas att alla ni andra också lärde er något, även om ni kanske har en annan hudtyp.

flygvärdinna sminkBilder från Make Up Store

Previous Post
Följ Flygvärdinnan på Bloglovin.com
Next Post
Vilken är er favorit Pan Am-flygvärdinna?

16 Comments

 • November 12, 2011 at 4:18 pm
  johanna

  hej bästa bloggen!
  jag har ett par frågor till dig och jag hoppas du kan svara på dom.
  1. jag är 13 år & är sugen på flygvärdinna jobbet i framtiden, är de en svår utbildning?
  vilken utbildning gick du?
  2. hur mycket poäng måste man ha för att kunna bli flygvärdinna?
  3. om jag vill jobba på qatar airways kan man då bo i Dubai?
  4. efter gymnasiet går man en högskoleutbildning då?
  kram från Johanna i Malmö

  Reply
 • November 13, 2011 at 7:37 pm
  Sanna

  Hej ! , jag är 14 år och jag vill bli flygvärdinna jag älskar att resa runt så ja tror det skulle va ett bra jobb för mig men jag är en sån som ALDRIG har tofs / uppsatt hår , så skulle de bli ett problem ? måste man ha det? 🙂 / Sanna

  Reply
 • November 13, 2011 at 8:20 pm
  Sanna

  jo juste göömde o fråga om du får ont i öronen ? jag får väldigt ont i öronen när ja flyger så har du något tips? de hjälper inte att hålla för näsan o blåsa ..

  Reply
 • November 13, 2011 at 9:48 pm
  Mathilda

  Hejsan! Jag hitta din blogg idag och jag bara älskar den!! Och jag undrar om du vet ifall det finns flygvärdinne jobb utomlands t.e.x USA , Dubai you name it 😉

  Kram Mathilda

  Reply
 • November 14, 2011 at 12:38 am
  Frida

  Hej , ska börja flyga i januari och jag undrar om man behöver ha med sig mycke pengar om man ska övernatta och ingår maten på hotellen och sådana saker, hur ”förhållandena” på hotellen brukar vara. Hur ska man agera om en passagerare kniper en i rumpan eller gör något annat olämpligt, haha konstig fråga kanske men ändå. Jag undrar också när man flyger länge brukar då flygvärdinnorna få sova?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0